Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych vědět, jak umístit ten text a formulář na určité souřadnice, zabarvit, zarovnat (viz obr. - bílý sloupec). Stránka je dělaná v html - přes tabulky bílé okno je 2. rádek a 2. sloupec.
nejsem si jistý, jestli jsme dělali všechny "příkazy" v html, aby to bylo možné
ps. nemáme používat framy a layouty
Děkuji za pomoc
Jestli je zadání jako TABULKA, tak je velice snadné. Stačí na to tabulka 2x2 pole. vrchní pole spojit do jednoho. Rozměry dáte podle vzoru. Především šířky WIDTH, ale i výšky HEIGHT. Ono se to takhle moc nedělá, ale pokud máte použíat tabulky tak už je to všechno jedno.
Tu bílou část zase jako tabulku v tabulce... ukázku kodu jsem dal do přílohy txt
Tabulka v tabulce bude 2x5 polí.
Vrchní text v bílém stačí jako ODSTAVEC a pohrát si s jeho umístěním pomocí PADDING
![]() |
table.txt | 308 b |
Dobře, já tohle jako mám , já to mám do tý fáze, že tam mám nadpis (sloučené buňky) mám tam to menu, mám tam ten bílý sloupec i s textem, ale nevím, jak ho zarovnat a pak jak zarovnat ten formulář + ho obarvit a poupravit (aby byl jako "porovnaný" prostě obr.)
To až půjdem do práce, tak se nás zeptají, kdy jsme studovali a ani nás nevezmou. Nikdo nám to tam pořádně nevysvětlil.
Já když jsem chtěl dát tabulku do tabulky (to mě dokonce napadlo ) tak mi to udělalo novou pod tím. Ale ještě zkusím.
každá část tabulky, tedy každé okenko jde obarvit jinak, klik pravou myší do buˇky, formát buňky=pozadí buď barva nebo obr., podobně se to celé centruje, oubačit tabulku a centrovat nebo doleva nebo doprava, nebo stanovit počet pixelů o kolik se má posunout. V čem to celé tvoříš?
já jsem zkoušel cellpadding, ale to tam prostě nejde (to fungovalo jen u table, ale to mi pak rozhodí celou stránku ...)
pak teda nechápu čím?
poslal jsem do vnitřní pošty obr kódu
Dobře, dal jsem tam do tr align="center", to mi zarovnalo tabulku na střed, ale už to nezabarvím a text nic, protože tam musím mít align="justify"
Jak tam je to "style=...", tak to jsme nedělali, to tam dát nemůžu
A já to mám mít na daných souřadnicích, když tam dám center, tak to pak nebude mít (formulář) velikost 400px.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.