Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění textu/formuláře v html

Od: xhonzax odpovědí: 21 změna:

Ahoj, potřeboval bych vědět, jak umístit ten text a formulář na určité souřadnice, zabarvit, zarovnat (viz obr. - bílý sloupec). Stránka je dělaná v html - přes tabulky bílé okno je 2. rádek a 2. sloupec.

nejsem si jistý, jestli jsme dělali všechny "příkazy" v html, aby to bylo možné

ps. nemáme používat framy a layouty

Děkuji za pomoc

Umístění textu/formuláře v html

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli je zadání jako TABULKA, tak je velice snadné. Stačí na to tabulka 2x2 pole. vrchní pole spojit do jednoho. Rozměry dáte podle vzoru. Především šířky WIDTH, ale i výšky HEIGHT. Ono se to takhle moc nedělá, ale pokud máte použíat tabulky tak už je to všechno jedno. :-D

Tu bílou část zase jako tabulku v tabulce... ukázku kodu jsem dal do přílohy txt

doplněno 16.10.20 16:29:

Tabulka v tabulce bude 2x5 polí.

Vrchní text v bílém stačí jako ODSTAVEC a pohrát si s jeho umístěním pomocí PADDING

table.txt 308 b
Umístění textu/formuláře v html #2
xhonzax
hodnocení

Dobře, já tohle jako mám :), já to mám do tý fáze, že tam mám nadpis (sloučené buňky) mám tam to menu, mám tam ten bílý sloupec i s textem, ale nevím, jak ho zarovnat a pak jak zarovnat ten formulář + ho obarvit a poupravit (aby byl jako "porovnaný" prostě obr.) *smich*

To až půjdem do práce, tak se nás zeptají, kdy jsme studovali a ani nás nevezmou. Nikdo nám to tam pořádně nevysvětlil. *smich**smich*

Já když jsem chtěl dát tabulku do tabulky (to mě dokonce napadlo *smich*) tak mi to udělalo novou pod tím. Ale ještě zkusím.

Dost by pomohlo vidět v jaké fázi to máte, abych viděl, co je potřeba změnit. ;)

xhonzax
hodnocení

Dobře, kam to mám dát, radši bych to nedával jsem ... ;), abych vůbec dostudoval

Jako obrázek to vložte sem, vždyť o nic nejde... ne? Nebo je to rovnou na zápočet? *smich*

xhonzax
hodnocení

No ... ten učitel nemá moc rád když nám někdo radí :D.

Obecně jsem už poradil. Pozicování je o TEXT-ALIGN, PADDING, MARGIN případně rozměrech HEIGHT, WEIGHT. Pokud tyto pojmy znáte nemáte problém to utvořit. Barvy pozadí jsou BACKGROUND-COLOR. Víc asi nepotřebujete, tak směle do toho.Pokud ty pojmy neznáte víte, co se máte doučit ;)
xhonzax
hodnocení

Já bych se je naučil, kdyby jsme je měli, dělali jsme pouze to co jsem nahoře vypisoval (formuláře,framy,layouty,formátování,obr.,...)

Jo já bych to rád udělal jenže nám poslal ukázku kódu a pak přišel úkol, nikdo nám to nevysvětlil :(

to je cajk, kostru máte, je to jen o formátu :)

xhonzax1*
hodnocení

Tak o to mi jde to upravit :D

111®
hodnocení

0x

každá část tabulky, tedy každé okenko jde obarvit jinak, klik pravou myší do buˇky, formát buňky=pozadí buď barva nebo obr., podobně se to celé centruje, oubačit tabulku a centrovat nebo doleva nebo doprava, nebo stanovit počet pixelů o kolik se má posunout. V čem to celé tvoříš?

xhonzax1*
hodnocení

jenže ten bílý obrazec je jen jeden sloupec :)

111®
hodnocení

0x

to je jedno..tak je to jen jedna buňka..

xhonzax1*
hodnocení

já jsem zkoušel cellpadding, ale to tam prostě nejde (to fungovalo jen u table, ale to mi pak rozhodí celou stránku ...)

pak teda nechápu čím?

poslal jsem do vnitřní pošty obr kódu

xhonzax1*
hodnocení

já to potřebuju zarovnat do bloku, mít tam ten odstavec, a umístit na ty souřadnice

Jak zní ten "příkaz", jak to oddálit a obarvit jenom část.:)

111®
hodnocení

0x

jako obr. se s tím nedá pracovat, zazipuj ten soubor...

xhonzax1*
hodnocení

Jak na to teda? :)

111®
hodnocení

0x

podívej se na zdrojový kod třeba tady: plhal.pavel.sweb.cz/...

xhonzax1*
hodnocení

Dobře, dal jsem tam do tr align="center", to mi zarovnalo tabulku na střed, ale už to nezabarvím a text nic, protože tam musím mít align="justify"

Jak tam je to "style=...", tak to jsme nedělali, to tam dát nemůžu

xhonzax1*
hodnocení

A já to mám mít na daných souřadnicích, když tam dám center, tak to pak nebude mít (formulář) velikost 400px.

iz*

@111 > zdrojový kód v tom odkazu je hrozný, takhle doufám už nikdo nekóduje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]