Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
SPAMu mi chodí dost, ale tento mě zaujal. Sice zní trošku krkolomě, ale dává smysl (až na tu korunu). Věřím, že někdo kdo čeká balík od Pošty se chytne. Odkaz se sice tváří, že jde na Poštu, ale ve skutečnosti se prokliknete na api od Google, které zřejmě provede přesměrování.
Taky jste tohle už dostali?
Vážený zákazníku,
Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení.
Potvrďte platbu 1,0 Kč na níže uvedeném odkazu.
Poznámka: Proces ověření musí být proveden během následujících 02 dnů.
Klikněte na následující odkaz:
Je vidět, že strojový překlad už je vážně hodně dobrý!
Ano, musím uznat, že je to velmi vychytralé. Kdyby mi včera nepřišly 3 stejné za sebou, tak bych možná mohl i v rychlosti klikl.
Česká pošta by opravdu mohla něco takhle krkolomně sepsat, to by nebylo zas tak překvapivé.
Logo české pošly obsahuje tracking ID, takže už otevření e-mailu odešle odesílateli potvrzení.
Adresa odesílatele vypadá taky věruhodně, jen můj e-mailový klient to v ikonce ukázal jako mail ze Seznamu.
Po všech stránkách obdivuhodná práce a děsím se, koho všeho nachytají.
"Česká pošta by opravdu mohla něco takhle krkolomně sepsat, to by nebylo zas tak překvapivé." Ne, od ČP bych něco takového opravdu nečekal. Už na první pohled po přečtení textu je vidět, že se jedná o spam za účelem podvodu. Myslet si o tom, že by to možná mohlo být od ČP nebo, že to dává nějaký smysl je něco jako si myslet např., že sních je červený a tráva modrá. ČP balíky buď doručí a nebo nedoručí a nechá je na poště k vyzvednuti a nevím, že by zavedli potvrzování nějaké (kdo ví jaké) platby související s doručením balíku. Také mi chodí občas různé e-maily tváříci se jako od nějaké firmy, PayPalu atp. a také někdy se zamýšlím, iestli je to pravé nebo nějaký podvod. U tohoto konkrétního případu s ČP bych ale nad tím neváhal a rovnou to smazal jako podvodný spam a dále se tím nezabýval.
Tak klikat můžete, jen nevyplňovat udaje ke své kreditní kartě
Ale koukám že už zlevnili ze 79 kč na 1 kč
Ano syčáci opět zkouší ověřené funkční triky. Tento s doručenou zásilkou u České pošty je relativně starý, první zmínky jsou někdy ze 2014 viry.cz/...
Podle množství "návratových vln"je evidentně úspěšný. Je třeba používat mozek a k čemukoliv na internetu být preventivně skeptický. Češi jsou svým způsobem hloupý národ, proto se u nás daří takovým podvodníkům, politickým lhářům a dezinformačním webům.
Tak konkrétně na tohle by mě nenachytali. Občas mi sice pošta posílá informaci, že mám u nich balíček, ale ta zpráva vypadá úplně jinak. Nejen, že je skutečně česky, ale jsou v ní i další údaje o zásilce a rozhodně v ní po mě nikdo nechce nic potvrzovat ani vyplňovat, natož platit. Je to prostě jen a pouze upozornění, nic víc. Případnou dobírku platím až při vyzvednutí zásilky přímo na poště.
clayman - "...že strojový překlad už je vážně hodně dobrý!"
Překlad je to docela dobrý, ale nikoliv dokonalý. Já se divím, že si dotyčný autor takového textu nenechá správnost překladu zkontrolovat někým kdo česky opravdu umí. Úspěch by pak měl asi výrazně vyšší.
Nemám nic objednáno, ani nic nečekám, takže nejspíš další trik..
----------------------------------
Vážený zákazníku,
Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení.
Potvrďte platbu 99,00 CZK č na níže uvedeném odkazu.
Poznámka: Proces ověření musí být proveden během následujících 02 dnů.
Klikněte na následující odkaz:
----------------------------------
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.