Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení

Od: clayman® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,
SPAMu mi chodí dost, ale tento mě zaujal. Sice zní trošku krkolomě, ale dává smysl (až na tu korunu). Věřím, že někdo kdo čeká balík od Pošty se chytne. Odkaz se sice tváří, že jde na Poštu, ale ve skutečnosti se prokliknete na api od Google, které zřejmě provede přesměrování.

Taky jste tohle už dostali?

Vážený zákazníku,
Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení.
Potvrďte platbu 1,0 Kč na níže uvedeném odkazu.
Poznámka: Proces ověření musí být proveden během následujících 02 dnů.
Klikněte na následující odkaz:

Je vidět, že strojový překlad už je vážně hodně dobrý!

Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já zatím ne, jen mi chodí pořád nějaké nabídky od "žen" se jmény Beátka, Janinka, Bedřiška... *smich*
Ze zvědavosti bych klikl, ale ani by mě nenapadlo zadávat na nějakou pochybnou stránku z pochybného mailu (proč bych měl platit poště nějakou potvrzující korunu?) údaje platební karty.
Spíše mě zaráží, kolik lidí se na tohle a podobné maily chytne... Je pravda, že tady se aspoň odkaz textově tváří jako na poštu, ale většinou jsou to odkazy jen s podobným názvem a téměř nikdy nekončící cz. :)
doplněno 15.10.20 08:33: Ta část za smajlíkem už je samozřejmě o tom mailu "pošty", na odkazy od těch "žen" nějak nemám potřebu klikat ani ze zvědavosti *smich*

Ty štětky taky mažu bez otvírání*smich*

hodnocení

2x

mě dorazila hodně věrohodna varianta tohohle mailu

odkaz vede na hodně povedenou platební vypadajcí jako od ČSOB

kdyby nedaval pozor asi bych naletěl

mail jsem poslal opravdové České poště

Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení #2

radekmatej
hodnocení

1x

Ano, musím uznat, že je to velmi vychytralé. Kdyby mi včera nepřišly 3 stejné za sebou, tak bych možná mohl i v rychlosti klikl.

Česká pošta by opravdu mohla něco takhle krkolomně sepsat, to by nebylo zas tak překvapivé.

Logo české pošly obsahuje tracking ID, takže už otevření e-mailu odešle odesílateli potvrzení.

Adresa odesílatele vypadá taky věruhodně, jen můj e-mailový klient to v ikonce ukázal jako mail ze Seznamu.

Po všech stránkách obdivuhodná práce a děsím se, koho všeho nachytají.

rk22

"Česká pošta by opravdu mohla něco takhle krkolomně sepsat, to by nebylo zas tak překvapivé." Ne, od ČP bych něco takového opravdu nečekal. Už na první pohled po přečtení textu je vidět, že se jedná o spam za účelem podvodu. Myslet si o tom, že by to možná mohlo být od ČP nebo, že to dává nějaký smysl je něco jako si myslet např., že sních je červený a tráva modrá. ČP balíky buď doručí a nebo nedoručí a nechá je na poště k vyzvednuti a nevím, že by zavedli potvrzování nějaké (kdo ví jaké) platby související s doručením balíku. Také mi chodí občas různé e-maily tváříci se jako od nějaké firmy, PayPalu atp. a také někdy se zamýšlím, iestli je to pravé nebo nějaký podvod. U tohoto konkrétního případu s ČP bych ale nad tím neváhal a rovnou to smazal jako podvodný spam a dále se tím nezabýval.

karel556*

a ze sněchu si postavíme sněchuláka*smich*.

gazda*
hodnocení

0x

Až budu za cca 30 let duchodce, tak asi zrusim internet, protoze ty podvody pak uz budou asi neodhalitelne. Aby se pak clovek bal na neco kliknout :-/

hodnocení

0x

Tak klikat můžete, jen nevyplňovat udaje ke své kreditní kartě

Ale koukám že už zlevnili ze 79 kč na 1 kč*smich*

irozhlas.cz/...

fiddi

No mě právě přišel s částkou 99,- Tak nevím nevím, zlevnili? :D Nebo prostě sázejí na nějaký ověřený finanční částky, které přijdou lidem relevantní? Nebo rozdělí náhodně stovku a někomu pošlou 99,- nebo 1,- někomu 79,- a jinému 21,-? Kdo ví :D xD

bublaaa*
hodnocení

0x

Ano syčáci opět zkouší ověřené funkční triky. Tento s doručenou zásilkou u České pošty je relativně starý, první zmínky jsou někdy ze 2014 viry.cz/...

Podle množství "návratových vln"je evidentně úspěšný. Je třeba používat mozek a k čemukoliv na internetu být preventivně skeptický. Češi jsou svým způsobem hloupý národ, proto se u nás daří takovým podvodníkům, politickým lhářům a dezinformačním webům.

hodnocení

0x

Tak konkrétně na tohle by mě nenachytali. Občas mi sice pošta posílá informaci, že mám u nich balíček, ale ta zpráva vypadá úplně jinak. Nejen, že je skutečně česky, ale jsou v ní i další údaje o zásilce a rozhodně v ní po mě nikdo nechce nic potvrzovat ani vyplňovat, natož platit. Je to prostě jen a pouze upozornění, nic víc. Případnou dobírku platím až při vyzvednutí zásilky přímo na poště.

doplněno 15.10.20 09:46:

clayman - "...že strojový překlad už je vážně hodně dobrý!"

Překlad je to docela dobrý, ale nikoliv dokonalý. Já se divím, že si dotyčný autor takového textu nenechá správnost překladu zkontrolovat někým kdo česky opravdu umí. Úspěch by pak měl asi výrazně vyšší. ;)

hodnocení

jj, sehnat překladatele v Indii, který umí česky není nemožné, ale hádám, že se bude ptát... *smich2* Ono kolikrát horší věty tvoří někteří češi, to tu přece občas vidíme...

jcer
hodnocení

0x

Ano, dostal jsem - hned tři, což je prozradilo.

Všechny pravopisné a stylistické chyby už mám ale opravené.

HTML kód je napsaný vychytrale - když najede myší na odkaz ceskaposta.cz, skutečně prohlížeč zobrazí v bublině ceskaposta a ne google redirect.

jb*
hodnocení

0x

Nemám nic objednáno, ani nic nečekám, takže nejspíš další trik..

----------------------------------

Vážený zákazníku,
Vezměte prosím na vědomí, že váš balíček čeká na doručení.
Potvrďte platbu 99,00 CZK č na níže uvedeném odkazu.
Poznámka: Proces ověření musí být proveden během následujících 02 dnů.
Klikněte na následující odkaz:

----------------------------------

hodnocení

0x

@clayman: Díky za upozornění !

inspa*
hodnocení

0x

hodnocení

0x
Je to podvod.
Psal jsem na českou poštu a prý před tím varují na svých internetových stránkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]