Doporučuji Brave, už v základě blokuje reklamy na internetu a navíc vyplácí i crypto (BAT) za zobrazení jejich reklam, samozřejmě není nutné mít tuhle funkci zapnutou, ovšem proč ne, když to trochu sype
Dnes se dá objektivně vybírat jen ze tří moderních prohlížečů (okrajově možná 4 když počítáme i Operu), které jdou s dobou. Firefox, Chrome, Vivaldi. Já osobně preferuji Firefox, podle mého názoru je to nejbezpečnější prohlížeč současnosti. Má pár účinných nastavení, která ostatní prohlížeče postrádají, např. zabránění přístupu webových stránek aby používaly browser jako terminál, nastavení práce s cookies je velmi podrobné, brání pořizovat webovým aplikacím tzv. "otisk prohlížeče" pro jednoznačnou identifikaci uživatele, a další. Samotné jádro je postavené s největším ohledem na bezpečnost a soukromí uživatele. Rychlost a nároky na výkon jsou cca stejné jako u Chrome.
Já si na FFox nikdy nezvykl i když jsem se snažil. Jsem z Opery zvyklý, že když zavřu poslední okno, otevře mi panel rychlého přístupu. Fox i chrom spadne úplně. A když už padlo slovo Chrome tak rozhodně spíš chromium. Stejné jádro (to má ostatně už dneska myslím i Opera) ale méně špehování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.