Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní deska, Socket 1155

Od: ignerius* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

včera mi přestal fungovat počítač. Po zmáčknutí zapínacího tlačítka se PC spustí, ale nenaskočí monitory a nerozsvíti se klávesnice a myš. Zkoušel jsem i přepojit monitory z grafiky do desky, ale nic. Pravděpodobně odešla základní deska. Mám starou desku asus.com/... se socketem 1155. Mám v ní tehdy docela drahý procesor i7 3770k, kterého se nechci úplně vzdát. Budu asi muset sehnat novou desku. Chci se zeptat. Musím někde sehnat nějakou starou s 1155, nebo je to zpětně kompatilní a do nové 1151 mohu dát 1155?

Děkuji a hezký den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicek*
hodnocení

0x

kompatibilní to není je třeba sehnat 1155 , na second hand trhu je jich vcelku dost.

hodnocení

0x
Zkuste tady zbozi.cz/... v nabídce 18ks desek... hlavně Asus a MSI...a zda běžnou není herní, to záleží na vás

sirokko
hodnocení

0x

To číslo u socketu znamená počet pinů konektoru desky/procesoru. Takže fyzicky procesor a deska s různými čísly socketů nejde k sobě připojit.

Zkuste jen tak ze srandy vyměnit baterku na základní desce. Typ CR 2030

sirokko

CR 2032 samozřejmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]