Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Stavím si první počítač a potřeboval bych poradit jestli jsou všechny komponenty kompatibilní a jestli je to ok.
Účel: hraní her, blender, sony vegas, adobe photoshop...
Rozpočet: do 30k - možná v seznamu ukazuje dražší ale mám slevu
Nebo taky jestli se dá něco změnit k lepšímu/ případně na něčem ušetřit.
(S graf. kartou si nejsem úplně ještě jist, chtěl jsem saphire radeon 5700x ale jsou tam problémy s ovladači, a reklamace z tohoto důvodu neuznávají ...)
Děkuju moc za odpovědi a rady
asi že běží na vyšší frekvenci mně to teda přijde jako nesmysl, dávat 2x tolik za RAMky který neudělají zas takovej rozdíl ve FPS. Když jsem vybíral RAM, tak jsem projel spoutu testů a videí, a mezi 2666Mhz a 3200Mhz byl rozdíl 2-4 FPS. Takže těch 15 stovek navíc nepřinese zas takovej užitek.
Ano, důvod je ten, že běží na vyšší frekvenci. Patnáct stovek u sestavy za třicet litrů bych neřešil.
Desku bych vzal novější třeba aspoň nějakou 550 , pokud ale neplánuješ do budoucna upgrade ta 450 stačí. Articfreezer je ok v testech a oblíbenosti je ještě trošku vejš Fera 3 . RTX 2070 otázka jestli tam teď nedat nějakou budget grafiku z druhý ruky a nepočkat si na 3070 výkon tý gpu bude někde jinde a cena o něco vyšší ale tím že dojdou na trh budou padat tyhle rtx 2xxx hodně na ceně.
Děkuju, nad tím jsem taky přemýšlel, ale nemohu si vybrat. Doporučil by jste nějakou s čipsetem 550?
Ohledně grafiky, možná si počkám no..
Nečekejte, ty jen tak nebudou, neveřím už tomu. Kupte tu 2070, z druhé ruky ji se zárukou prodáte vždycky dobře, o tu bude zájem ještě pěkných pár let.
jestli chceš mít nervy v hajzlu tak si ten tomahawk od MSI pořiď mám úplně stejnou desku, každou chvíli vydávají novej BIOS, ale s bootováním je pořád problém. K čemu je pak že ti ssd nabootuje do woken za 10 vteřin, když to dalších 20 vteřin visí na kontrole komponentů při bootování made by MSI
občas se mně šprajcne že ani wokna nenaběhnou a modrá smrt, ale to nepřičítám desce, spíš SSD od ADATA, kterej vidím že máš v košíku taky
zbytek komponentů asi OK, mám skoro stejnou sestavu, akorát grafiku 1660S páč mně stačí hraní na FullHD a nepotřebuju to trápit na 2k, 4k
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.