Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V počítači nabízejí zdarma novou verzi programu CCleaner(5.72.7994). Prototo, že jsem v této odbornosti
absolutní amatér, nepodařilo se mi stažení provést. Prosím o zaslání podrobného popisu postupu (v češtině atd). Děkuji za velkou pomoc. Děkuje miju
Taky používám CCleaner a ten si při každém spuštění sám zkontroluje jestli je dostupná nějaká nová verze a pokud ano tak mi sám nabídne aktualizaci. Na to kliknu a otevře se mi v prohlížečí stránka s možnosti stažení placené verze Pro. To odmítnu a otevře se další stránka s nabídkou všech verzi CCleaneru kde vyberu tu zdarma (FREE) a kliknu na stažení (Free Download). Spustí se stahování a po stažení kliknu na ten stažený soubor a spustí se instalace aktualizace. Pokud si to dobře pamatuji tak to tak nějak probíhá. Naposledy jsem aktualizoval nedávno na tu verzi 5.72.7994. Jinak tu aktualizaci jde stáhnout na ccleaner.com/....
CC leaner používám nastaven jak jej nainstaluji víc jak deset roku. Nikdy žádný problém. Jestli ale někdo s ním experimentuje a zapíná podrobné funkce a nerozumi tomu tak problém muže mít. A na co je záloha registru přímo v CC leaneru záloha v počítači a body obnovy? Myslím si že je to jen akce pomluv aby si uživatelé instalovali placené programy.
Ano je to většinou neznalost, co vede některé lidi ke kritice CCleaneru. Od skutečného ajťáka to nikdy neuslyšíte.
Poslední dobou (cca rok zpět) se dá sledovat dokonce pomlouvačná (skoro až dezinformační) kampaň od Microsoftu proti CCleaneru. Vysvětlují to pokaždé jinak, když je jeden důvod odbornou veřejností zpochybněn, nahradí ho jiným. Tím skutečným motivem (který MS nejspíš nikdy nepřizná) bude IMHO operace CCleaneru na území, kde se to MS nehodí, tedy snadné odinstalovaní jejich bloatware, mazání logů, cookies a různých dalších osobních dat, které si MS z našich W10 přeposílá domů do Redmontu.
Pokud stará verze je funkční a slouží osobním potřebám, zůstal bych u staré. Nové verze zpravidla bobtnají a přidané funkce jsou k ničemu. Já vždy vyhodnotím, co nového a zpravidla zavrhávám update. Update pro update. Prášek na praní stále stejný, stále stejně pere, ale teď je vyráběn novou recepturou. Cha chááááá.
Otevři stránku CCleaner. Zajeď v levém sloupci až dolů a klikni na Free download (nebo podobně). Potvrď, kam se má stáhnout. Pak najeď na stažený soubor a otevři ho. Dále postupuj podle pokynů na displeji.
@111: Jak víš, co má?
@111: A jaký v tom vidíš rozdíl? Takhle již aktualizuji několik let.
Nešťastných uživatelů CCleaner jsou plná fóra a poradny (např. na zive.cz). Dlouho se může zdát, jak pěkně funguje, az se jednoho dne ucho utrhne a počítač je zralý na přeinstalaci. Dobře tu zrůdnost rozebrali bratia Slováci: touchit.sk/... Ale kdo chce kam ...
Asi jsem roky dělal něco špatně, protože se mi Ccleanerem systém nikdy rozbít nepodařilo. Fixní pidiokýnka systémového čistícího nástroje Windows mě totiž neskutečně ... štvaly.
Dokonce i při čištění registrů, které bratia Slováci tak démonizují, Cc nabízí (vnucuje) zálohování mazaných klíčů do .reg souboru.. a když někdo tu zálohu neudělá, pak je sám svého štěstí strojvedoucím.
V podstatě mě od používání Ccleaneru odradil až jeho nový majitel - avast - když nejprve přes aktualizační systém Ccleaneru šířil verzi s bonusovým malwarem a krátce poté začal Ccleaner uživatelům "povinně" aktualizovat bez ohledu na nastavení aktulizace v programu a na fóru potvrdil, že je to pro naše dobro a hodlá v tom pokračovat. A já stará konzerva zatvrzele trvám na tom, že programy v mém počítači budou dělat jen to, co od nich chci a nebudou dělat to, co jsem jim zakázal.
Poctivě jsem se do článku v odkazu začetl, ale nedočetl jsem, vydržel jsem to jen do poloviny. Nečestná snaha o očernění programu je příliš zjevná. Tuhle hromadu blábolů určitě nenapsal žádný ajťák, i když se tak snaží vypadat. Z textu je patrná zásadní neznalost problematiky.
Tento článek plný polopravd až nepravd IMHO vznikl jen proto, aby vzbudil pozornost a přitáhl čtenáře na web. V žádném případě to není objektivní recenze, ani hodnocení.
zkrat: Jaký malware se šířil v CCleaneru přes aktualizační systém? Jaké "povinné" aktualizace bez ohledu na nastavení aktualizace v programu máš na mysli? CCleaner používám už hodně let, ale nepamatuji si, že by se mi někdy začal povinně aktualizovat. Vždy když je dostupná nějaká aktualizace tak mi nabídne její stažení a je pouze na mne jsetli si tu aktualizaci stáhnu a nainstaluji nebo ne.
@rk22 Malware v Ccleaneru: incident z srpna - září 2017 se konkrétně týkal CCleaneru verze 5.33 a cloudové 1.07.
Téměř přesně po roce následovala vynucená tichá ak/..., přestože nastavení aktualizací Ccleaneru bylo na ručně, ten šmejd se klidně zaktualizoval na verzi 5.46 a ani o tom nepípl. Protože malware jsem si ještě živě pamatoval, tak mě to nejprve vyděsilo a pak zdravě naštvalo. Od té doby používám jen občas portable verzi z flešky a o instalaci Cc kamkoli nechci ani slyšet.
Tímhle malware někdo ještě argumentuje?
Vždyť už se dneska ví, jak se to tam dostalo, tak co tady řešíte? Nedala to tam ani jedna z firem, instalace byla kompromitována hackerem zvenku. To se může stát kdykoliv jakémukoliv SW pro PC i pro mobily. A že už se to už stalo ranec, jen nikdy nešlo o tak populární SW, tak to nikoho nezajímalo. Třeba GooglePlay je plný malware.
Přesně takhle poznáš lamku bez hlubších znalostí. Že argumentuje už dávno vyvrácenými fakty a podpoří to nějakým starým článkem. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde
bublaaa: rk22 se zeptal, tak jsem mu odpověděl. Je to slušnost. Když se ti to nelíbí, klidně si trhni nohou.
Nemohl jsem si nevšimnout, že tichou aktualizaci bez ohledu na nastavení jsi elegantně pominul, ajťáku s hlubokými znalostmi. Víc smajlíků, bublo! Víc smajlíků, víc adidas..
Víc smajlíků, víc Adidas. To se mi líbí
btw. nic jsem nepominul, prostě mě takový detail nezajímá, nesoudím podle toho. Tohle jsou klasické vývojářské faily, které se čas od času stanou. Směřování vývoje zpravidla není záležitost jednoho člověka, je to proces, který je živý. Kdyby se CCleaner sám od sebe aktualizoval souvisle pořád, tak by to bylo k zamyšlení. Ale podle jednoho failu soudit SW? To mi přijde velmi hloupé
Pokud jsi *absolutní amatér* tak bych takový docela nebezpečný program nepoužíval ! Můžeš si s ním parádně zlikvidovat systém.
Až tak hodně bych ten CCleaner neodsuzoval. Je to velmi dobrý a užitečný program (čistič). Pokud je tazatel "absolutní amatér" tak bych ho od CCleaneru neodrazoval, ale spíše mu poradil aby neměnil nastavení, hlavně to o čem neví k čemu je to dobré a ponechal to ve výchozím nastaveni tak jak se mu to nastavilo. Ano může se tím nadělat i různou neplechu včetně likvidace systému pokud s tím někdo experimentuje a nastaví si to nějak nevhodně. Výchozí nastavení bych ale považoval za bezpečné. Také se v tom příliš nevyznám, ale CCleaner používám už několik let a ve výchozím nastavení + některé drobné nastavení které jsem si nastavil sám mi to funguje docela dobře a bezproblémově a prozatím mi to nenadělalo žáden problém. Vyzkoušel jsem už více různých čističů počítače, ale CCleaner se mi osvědčil nejlépe a myslím, že ani nemá konkurenci. Jedině tak možná pro odborníky co se v tom velmi dobře vyznají a ví co a jak ponastavovat aby si čištěním nenadělali nějakou neplechu.
k2: To já nevím jakým nastavením jde pomoci CCleaneru zlikvidovat OS, protože se mi to naštěstí ještě nestalo. Až tak hodně s tím nastavením neexperimentuji abych tím k tomu dospěl, ale předpokládám, že pokud by se v tom CCleaneru ponastavilo kde co co je tam k dispozici bez toho aniž by se vědělo k čemu je co určené tak by se tím možná mohlo docílit toho, že něco v počítači přestane fungovat nebo nebude fungovat zprávně a nebo možná v krajním případě by mohl po takovém pročištění přestat fungovat OS. Nejsem na to odborník a příliš se v tom nevyznám a tak se k tomu nemohu nějak konkrétnějí vyjádřit.
To je zase nějaký mýtus o nebezpečnosti CCleaneru? Já ho používám ředu let a OS mi nezlikvidoval. Je dobré ho nastavit, aktualizace tuším hlásí sám (mně ano), napřed je stránka Upgrade - na Professional, klik na No, thanks, pak je další stránka, klik na Free download a pak nainstalovat ze stažených souborů. Když nechci, aby mi mazal Historii prohlížení apod., nastavím si v aplikacích/prohlížeče. Poslední verze 5.72. Návod CCleaner česky je
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.