Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CR2032, jakou značku do PC?

Od: baterie odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, potřebuji na základní desce vyměnit baterii, která zálohuje BIOS.
Tak jsem se vypravil do místního obchodu, kde minule měli (když je kupoval do svářecí kukly), tyto baterie od dvou výrobců: Energizer a ještě tuším Fuji. Měl jsem v plánu koupit tu Energizer, ale neměli je tentokrát skladem. Měli jen baterie GP, tak jsem ji koupil.
Jaké máte zkušenosti s těmito bateriemi?
O výdrž se mi ani tak nejedná, na základní desce vydrží baterie několik let, takže je mi jedno, jestli vydrží 6 nebo třeba 8 let. Spíš mi jde o kvalitu zpracování. Jestli třeba ta GP netrpí na to, že po čase "vyteče".
Já osobně jsem se tedy s vyteklou baterií typu CR2032 nikdy nesetkal, takže ani netuším, jestli může tato baterie vůbec vytéct.
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zpravidla značkovou a z obchodu, kde mají velký obrat zboží, aby nebyla z XX let starého skladu. Určitě ne z kartonů z obchodů jako KIK a podobně. Je nešvar, že se zpravidla na obalech neuvádí datum výroby a expirace.
bublaaa*

Souhlasím. Také jsem se nechal nachytat na výhodnou cenu, koupil jsem v bazaru asi 100 baterií z Ikea a zaplakal jsem. Tam kde čerstvá baterie vydržela třeba 3 týdny, byla tahle z Ikea vybitá za 3 dny. Daroval jsem je známé ať s ní krmí kuchyňskou váhu a já už kupuji jen na CZC ty velká plata GP baterií, Jsou levné a vydrží.

hodnocení

1x

Jakoukoli. Používám v okruhu svých PC baterie CR2032 staré přes 10 let, různých značek, a pokud dojde k tomu, že si PC přestane pamatovat čas a datum, jednoduše ji vyměním za jinou a jsem zase pěkných pár let bez starosti. A je úplně jedno, zda tam dám baterii za 10,-Kč od Vietnamců nebo perfektní značkovou za 30-50,-Kč.

doplněno 07.10.20 20:26:

@kimba: Je mi tě líto, mé zkušenosti jsou úplně jiné. A to, co se stalo tobě, se může stát každému a nejen u Vietnamců*smich*

@satam: No tak baterii od Vietnamců už nikdy ! Jednou mi z kartonu odstřihli baterku za 20 Kč, nefungovala a měřák ukazoval nula nula nic. Vůbec nevíte, jestli ji má na skladě třeba 10 let.! Nemá smysl se s nimi bavit o vybité baterii, buď vám ustřihne jinou z téhož kartonu nebo zkrátka "neumi čéšsky".

bn
hodnocení

1x

Já jednou dal taky baterku od Vietnamců, potřeboval jsem jen prodloužit život starému PC tak na 1-2 roky, než koupím nové. Ale počátkem 90. let se sem dostaly první litiovky, do bazarů, už prošlé. Ještě po 10 letech skladování v šuplíku fungovaly. Litiovky opravdu vydrží ne 3 roky, ale 10 let. Pochopitelně, kde na tom záleží život, nebo drahá oprava, je třeba něco se zárukou.

hodnocení

0x
Tady je úplně jedno, jakou značku zvolíte. Jde i lithiové baterie, vytéct nemá co, životnost tohoto typu je 3 roky, pak se má vyměnit. My je používáme nejen do PC, ale i do řídících jednotek strojů, klidně i ty nejlevnější, ty 3 roky to dá, výměna není náročná, tak nevidím důvod nechat to tam 6 let a riskovat ztrátu dat.

hodnocení

0x
Je to úplně jedno. Tyto baterky netečou. Aktuálně mám pakl z IKEA, měl jsem i nějaké objednané přímo z Číny a se žádnými nebyl problém. GP bych se nebál rozhodně.

baterie
hodnocení

Děkuji za odpovědi.
V mém PC měním tuto baterii poprvé od zakoupení počítače, takže tam baterie vydržela 8 let. :)
Myslím, že žádná ztráta dat nehrozí. Baterie jen zálohuje nastavení BIOSU.
Jediné, co se stane, když se baterie vybije, tak začne nabíhat BIOS v továrním nastavení a se špatně nastaveným časem a datumem.
Nějaká ztráta dat kvůli tomu nehrozí.
Ano, u PC jde pouze o nastavení BIOS. Ztráta dat hrozí a nastává u CNC mašin, kde taková vybitá baterie pak vyjde s opravou tak okolo 10tKč.

hodnocení

0x

Kup si GP.

Kusovky v tme.eu jsou made in japan. Ty dávám já všude.

Nejlepší jsou prvovýroby K T S

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]