Zdravím, mám taký problém. Mám 2 disky, jeden SSD a druhý HDD. Windows sa bootuje do ssd. Väčšinu hier mam prave na HDD pretože má väčšiu kapacitu. Pozn. : problém začal až teraz, po 4 mesiacoch používania. Keď zapnem nejakú hru na HDD disku, všetko funguje, no asi po piatich minútach hra vyhodí buď black screen alebo blue screen, záleží na hre. Po restartovani sa už ale do winu nedostanem, jedine čo môžem je spustiť diagnostiku, pri ktorej mi vypíše Hard disk not detected. Pc musím vypnúť zo zásuvky, potom sa normálne dostanem do winu. Veci na hard disku vidím, aj samotný harddisk. Ďakujem za odpoveď
Zdravím. To je dost obecný problém, určit z vašeho textu příčinu v podstatě nelze. Problém může být v hardisku, na desce, ale i ve zdroji. Může být i špatný sata kabel. Můžou být poškozené ovladače, zkuste přeinstalovat drivery pro chipset. Je potřeba nějak zúžit okruh podezřelých. Nejdřív vyloučíme ten hardisk. Zkuste nějakou hru přesunout na ssd a hrát s fyzicky odpojeným hdd. doplněno 06.10.20 21:16: btw: Děje se to jen při hrách, které jsou nainstalované na hdd? Nestalo se to i při jiné činnosti? Zkusil bych ještě pořádně zatížit grafiku. Na to se používá třeba Furmark. Taková grafika, která přežije 10minut při 100% zatížení ve Furmarku, je nezávadná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.