Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v počítači mám zdroj o výkonu 500W, ale myslím že je nefukční, protože mi nyní nejde zapnout(dříve mi fungoval bez problému, takže výkon 500W je otimálních). Problém je v tom, že mám ještě starý počítač, který funguje, ale má zdroj o výkonu poize 450W, tak se chci zeptat jestli nevadí že tam zapojím zdroj s menším výkonem. S tímto zdrojem bych chtěl zkusit jenom start počítače, abych se u jistil, že je problém ve zdroji.
Děkuji za rady
Nevadí!
Tak hlavně záleží na "výbavě" PC, ale pustit ho určitě můžeš! Běžný počítač, který nemá supervýkonou grafickou kartu zase až tak náročný na spotřebu není !
Také jinak záleží, když počítač nejde spustit, zda je závada ve zdroji, nebo je zdroj přetížen a vypíná se. Ale nejčastěji jsem se setkal se závadou zdroje, ať levných, tak i "drahých".
prvně bych odpojil všechny zbytečnosti, zkusil pořádně dotlačit konektory který zůstanou zapojený, a PC zapnul. Záleží jakej máš PC a co v něm, takže nechat zapojenej jen konektor do desky, a přídavný napájení CPU případně grafiky. Když se PC ale aspoň rozběhne, víš že není závada ve zdroji, desce, cpu, atd. Když se nerozběhne, zkus ten druhej zdroj 450W, na to aby se komp rozběhl není potřeba extra výkon, grafika v idle nežere skoro nic. No a podle toho uvidíš, jestli je problém ve zdroji, nebo třeba desce. Btw jako první bych se asi podíval jestli mi nevypadl konektor kterej na desce spíná zdroj Předpokládám že pokud máš na zdroji vypínač, máš ho zaplej
500 a 450W jsou jen čísla, která o zdroji neříkají vůbec nic. Jsou zdroje dobré, průměrné a ještě elektroodpad, který výkon hrdě uvedený na štítku buďto nedodá vůbec, nebo maximálně 2x - poprvé a naposled.
Dobrý 450W zdroj by mohl tvůj nový počítač zvládnout také a třeba i trvale, ale jestli je zdroj dobrý, nebo je to elektroodpad, se dá odhadnout jen podle jeho typu ze štítku. A pro jistější posouzení by to chtělo i znát další komponenty toho nefunkčního PC, minimálně procesort a grafickou kartu. Ale krátký test - zapnout, nechat PC naběhnout a zase vypnout, to by 450W zdroj měl zvládnout. Jen bude třeba dát velmi dobrý pozor na správné zapojení zdroje do základní desky a dalších komponent. Chyba by mohla mít nemilé následky třeba i mrtvou základní desku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.