Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nenabootuje a nejde vstoupit do BIOSU

Od: bazim* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

dnes ráno zapnu PC a zasekne se na logu základní desky a nejde dále ani vstoupit do BIOSU nejde nic to nedělá. Zkoušel jsem několikrát zapnout a vypnout, ale nic.

Na internetu jsem četl vyzkoušet resetovat přes to nějaké CMOS, takže to jsem udělal a po zapnutí PC jsem se zasekl na takovéto obrazovce (nešlo nijak potvrdit):

postimg.cz/...

Po dalším restartu jsem zase zaseknutý na logu základní desky s tím, že když rychle klikám delete při zapínání, tak logo základní desky problikne (jako, že vstupuje do BIOSU), ale zůstane zaseklé na černé obrazovce.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

0x

Na té černé obrazovce jsi neměl restartovat, ale zmáčknout F1 a měl by ses dostat do biosu.

fugass*
hodnocení

0x
Taktoval jste něco? Zkuste postupně odpojovat věci jako ram (pokud máte víc modulů tak na střídačku), periferie, usb huby atd...a pustit bez nich.
bazim*
hodnocení

Nataktováno mám již několik let stále stejně. Aktuálně jsem v BIOSU už roky nic nedělal.

fugass*
Mrkněte na elektroniku na desce, nafouknuté, nebo spálené součástky poznáte. Možná grafika, máte i integrovanou? Kartu vyndejte a uvidíte...
bazim*
hodnocení

Bohužel integrovanou grafiku nemám, ale myslím si, že by PC měl naběhnout i bez grafické karty.

hynek
hodnocení

0x

Zkusil bych vyměnit knoflíkovou baterii na základní desce. Pokud je vybitá, může to být příčinou nefunkčního BIOSu.

horak*
hodnocení

0x

Zkuste vyjmout z USB portů vše, restartovat, znovu připojit klávesnici, ale do jiného portu a znovu restartovat. Myš zatím nezapojovat. Máte-li klávesnici PS/2 zkuste pro přístup do BIOSu s ní.

bazim*
hodnocení

Tak jsem ještě zkusil PC zapnout přes tlačítko na základní desce

postimg.cz/... (ve žlutém kroužku)

a PC se 1x sám restartoval a poté naběhl normálně do Windowsu. Vůbec nevím co se mohlo stát a co je na tomhle tlačítku jiného než tlačítko na bedně.

Nevíte co se může dít? Je v PC něco na pokraji smrti, že to teď naběhlo? Zkoušel jsem i restart a do BIOSU se již normálně přes delete dostanu.

bublaaa*
Na té první "černé" obrazovce vám to psalo veškeré informace. BIOS byl resetován na defaultní hodnoty a ptal se, jestli chcete klávesou F1 vstoupit do BIOSu a změnit nějaké nastavení, nebo klávesou F2 pokračovat v bootovací sekvenci. Tlačítkem na desce jste v podstatě zvolil možnost 2.
.
Zbytečně netaktujte. Nárůst výkonu je malý a zbytečně se snižuje životnost komponent. A taktované komponenty pak od vás z druhé ruky nikdo nebude chtít, až je budete rozprodávat po upgrade.
bazim*
hodnocení

Nataktováno mám již několik let :) přeci si nebudu kupovat K proces a poté netaktovat. :) K procesory jsou určené k taktování. Tohle nebylo zapříčiněno taktem a tlačítko na desce jsem nezmáčkl při obrazovce, ale při vypnutém PC a došlo k jeho spuštění, takže nevím co se s čím děje. Takže tlačítko an desce je jako úplně normální zapnutí, které nešlo, tak tomu nerozumím co je špatně.

bublaaa*
Tlačítko na desce není normální Power jako na skříni, něco se tím obchází, už nevím přesně co, ale myslím, že nějaká část sekvence POST. V podstatě je to předscriptovaná autosekvence určená ke spuštění systému bez zbytečných dialogů. Četl jsem to onehdá v manuálu ke své desce, už si to přesně nepamatuji.
.
Kdysi jsem také taktoval, bavilo mě to. Dnes už to nedělám, nemám důvod, když potřebuji vyšší výkon, jednoduše upgraduji.
.
Když kupuji něco přes inzeráty, tak moje první otázka vždy zní, jestli byl komponent taktován. Jestli ano, nemám zájem. Takže GL při prodeji.
bazim*
hodnocení

OK díky za info. Poslední věty nejsou ani potřebné o tomhle jsem tento topic nezakládal. Mrknu do manuálu jestli to ttlačítko na desce má opravdu nějaké speciální funkce.

bublaaa*
ok příště si dám pozor aby moje informace byly jen ty potřebné a nic navíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]