Nejste přihlášen/a.
Jaký mám koupit nový router po rozvod internetu po domě (2 patra). 2,4GHz nebo 5GHz. Mám bezdrát od provozovatele přijímač na komíně, dotažený kabel do domu a po domě dále pokračuje můj router s wifinou. Nemám úplně přehled o trendech - bude mě něco tlačit v brzké době k přechodu na 5GHz síť? Jde mi o to, jestli mi bude stačit 2,4GHz router za 300,- jako dosud nebo jestli má nějaký zásadní smysl kupovat router 2x dražší s 5 GHz ...
V ideálním případě je tato varianta za dvojnásobek ceny . Dotaz byl myšlen tak, jestli je v dohledné době riziko, že budu nucen třeba v příštích pár letech k přechodu na 5GHz síť, jestli se třeba pásmo bude rušit nebo tak ... Zkrátka jestli pro mě jako uživatele který potřebuje v baráku pro běžné použití připojit pár notebooků má 5GHz router opodstatnění ...
Jak už tu napsal kolega... 2.4 GHz má vyšší dosah, snadněji projde překážkou. 5 GHz má vyšší přenosovou rychlost.
Jestli je pro Vás problém připlatit si 300,- za dvoupásmový router, kupte si 2.4 GHz...
Já osobně bych už do jiného, než dvoupásmového nešel. Co umí 5 GHz, připojí se na něj, co neumí, připojí se na tu pomalejší.
no správně by měla být nová zařízení zpětně kompatibilní, tedy umět jak 2,4 tak 5GHz , ale věřte výrobcům...osobně bych koupil něco co umí obě frekvence a nepotřebnou vypnul...
Kupte dualband router a máte po starostech. Já mám tenhle: czc.cz/...
5GHz je rychlejší, ale má menší dosah než 2.4GHz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.