Nejste přihlášen/a.
Obrazovka po spuštění F1
Nemusíte ji kupovat přes web a platit poštovné. Měl byste ji dostat v nejbližší prodejně s elektronikou.
Díky kimbo, tvoje rada byla super. Vyměnil jsem baterku, opravil datum a start je v pořádku.
Jen bych potřeboval asi vyšistit počítač, nabýhá to strašně pomalu. Zkoušel jsem to CCleanem, ale moc to nepomohlo.
Moc děkuje a zdraví důchodce T.
A nepíše tam ještě něco? Myslím na té obrazovce s výzvou ke zmáčknutí F1 a F2. Vyfoťte spíš tu první obrazovku, třeba tam něco vyčteme.
Díky za obrázek. Byl resetován BIOS, nahrály se vám tam defaultní hodnoty. Máte tam datum někdy za 2013, nastavte v BIOSu alespoň dnešní datum, jinak to stále bude takhle řvát po startu PC.
Bootovací sekvence bude asi v pořádku, vypadá to na 1. mechanika 2. hdd, což je standart. Jestli se vám chce, přetáhněte hardisk na první místo, nebude to pak po spuštění pc hledat v mechanice placku.
Překoukl jsem se, bootovací pořadí je v pořádku, na prvním místě máte hardisk, to je ok. Jen změňte ten datum na dnešní a změny uložte. Po restartu PC už by se pak oznámení o resetu nemělo zobrazovat.
Moc děkuji za ochotu a čas který mně věnujete. Jsem starý "prďola" a moc toho o PC nevím.
Můžete mně prosím poradit:
- jak se dostanu na BIOS;
- jak změním datum.
Předem moc děkuje a zdraví T.
BIOS je to co máte na první fotce, je to základní nastavení počítače. K nastavení času se nejspíš dostanete kliknutím na "SETTINGS"vlevo. Dále tam bude něco jako "SYSTEM SETTINGS"nebo něco podobného. Dostanete se na obrazovku, jako je tato na videu na YouTube: https://rb.gy/r031yd
Vpravo je čas a datum, upravte na aktuální hodnoty.
Pak na výchozí obrazovce zmáčkněte Esc a zvolte uložení nastavení. Počítač se restartuje s novým nastavením času.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.