Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizece W 10

Od: tondaa® odpovědí: 16 změna:
Zdravím,předem zdůrazňuji, že tomu nerozumím a jistě je to pro znalce primitivní dotaz.Provedl jsem aktualizaci W 10.Při první otevření PC se mi zobrazí černá obrazovka:Press F1 to Run SETUP;Press F2 to Contunue.Když dám F1 zobrazí se mi: ctrlv.cz/... s tím.Při F2 se otevře W 10 v původní podobě.Co s tím, můžu nějak nastavit to F1.Děkuji za trpělivost a ocení každou radu,Vlastimil
doplněno 29.09.20 10:04: ctrlv.cz/...
doplněno 29.09.20 10:10:

Obrazovka po spuštění F1

Aktualizece W 10
Aktualizece W 10 #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když BIOS neudrží opravené datum, je vybitá baterie CMOS. Je třeba ji vyměnit !

hodnocení

Kde tu baterii najdu? Díky za zájem.

hodnocení

Díky tu baterku jsem našel. Koupím novou a vyměním. Díky.

Nemusíte ji kupovat přes web a platit poštovné. Měl byste ji dostat v nejbližší prodejně s elektronikou.

hodnocení

Díky kimbo, tvoje rada byla super. Vyměnil jsem baterku, opravil datum a start je v pořádku.

Jen bych potřeboval asi vyšistit počítač, nabýhá to strašně pomalu. Zkoušel jsem to CCleanem, ale moc to nepomohlo.

Moc děkuje a zdraví důchodce T.

bublaaa*
hodnocení

0x

A nepíše tam ještě něco? Myslím na té obrazovce s výzvou ke zmáčknutí F1 a F2. Vyfoťte spíš tu první obrazovku, třeba tam něco vyčteme.

doplněno 30.09.20 10:36:

Díky za obrázek. Byl resetován BIOS, nahrály se vám tam defaultní hodnoty. Máte tam datum někdy za 2013, nastavte v BIOSu alespoň dnešní datum, jinak to stále bude takhle řvát po startu PC.
Bootovací sekvence bude asi v pořádku, vypadá to na 1. mechanika 2. hdd, což je standart. Jestli se vám chce, přetáhněte hardisk na první místo, nebude to pak po spuštění pc hledat v mechanice placku.

doplněno 30.09.20 10:38:

Překoukl jsem se, bootovací pořadí je v pořádku, na prvním místě máte hardisk, to je ok. Jen změňte ten datum na dnešní a změny uložte. Po restartu PC už by se pak oznámení o resetu nemělo zobrazovat.

hodnocení

Moc děkuji za ochotu a čas který mně věnujete. Jsem starý "prďola" a moc toho o PC nevím.

Můžete mně prosím poradit:

- jak se dostanu na BIOS;

- jak změním datum.

Předem moc děkuje a zdraví T.

@tondaa Settings, tam se mění hodnoty.

bublaaa*

BIOS je to co máte na první fotce, je to základní nastavení počítače. K nastavení času se nejspíš dostanete kliknutím na "SETTINGS"vlevo. Dále tam bude něco jako "SYSTEM SETTINGS"nebo něco podobného. Dostanete se na obrazovku, jako je tato na videu na YouTube: https://rb.gy/r031yd
Vpravo je čas a datum, upravte na aktuální hodnoty.

Pak na výchozí obrazovce zmáčkněte Esc a zvolte uložení nastavení. Počítač se restartuje s novým nastavením času.

hodnocení

0x

Na F1 se vykašli, zmáčkni F2 (pokračuj) a víc se tím nezaobírej. To, že se W10 zobrazí v původní podobě, nemusí nic znamenat, aktualizace se toho úvodu vůbec nemusí týkat.

hodnocení

0x

F1 startuješ BIOS, to je to na obrázku. V něm musíš nastavit jeho přeskočení při spouštění. Tenhle neznám, bude to v sekci Settings a Boot nebo podobně.

hodnocení

Ještě jednou díky za váš čas. Asi to ale nezvládnu. Udělal jsem to podle vašeho návodu, ale nedaří se mně změnit ten datum. Datum je prosvícen žlutě, ale nejde přepsat. Kurzorem najedu na datum, přepíši ho, ale jak odjedu, tak se vrátí na původní hodnotu.

Zasílám foto:

hodnocení

Zdravím a děkuji za váš čas. Asi to ale nezvládnu. Neumím opravit ten datum. Kurzorem najedu na datum, opravím, ale když odjedu datum se vrátí na původní 1.1.2013.

Viz. foto.

Aktualizece W 10 #3
Aktualizece W 10 #4
karel556*

Před odchodem z Biosu máte na výběr několik možností, musíte zvolit: uložit změny a pak start Systému, nějak podobně, každý Bios to má trochu jinak, ale základ je stejný.

karel556*
doplňuji: při odchodu z Biosu zvilit : /save and exit
Raději se v tom už nehrabte a dejte to někomu znalemu. Známý, servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]