Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaný router po upgradu firmware

Od: mirazb2® odpovědí: 12 změna:

Zdravím, zasekl se mi router při upgradu firmware a již nenastartoval (router Tenda W311r+). Existuje nějaká šance, jak se do routeru dostat jinou cestou a oživit ho? Zkoušel jsem googlit jestli nemá např nějaký "recovery mode" či něco podobného ale nenašel jsem ... Předem děkuji za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
forum.dd-wrt.com/...
Tento router?
bublaaa*

A je možné to nějak shrnout ve dvou větách? *smich*

I v jedné větě. Já bych Tendu neoživoval ;)
bublaaa*

Taky pravda *tuc*

Linksys bych asi zachraňoval, ale Tendu ať vezme čert *cert*

hodnocení

Děkuji za odkaz. Já mám asi nějakou novější verzi, vypadá úplně jinak s míň štěnicemi i součástkami. Všechno je tam titěrnější. Zkrátka řešení je rozhoduto. Nový dual wifi a stávající letí do sběru. Tyto postupy už jdou za hranice mých schopností, ale děkuji :)

hm*
hodnocení

2x

*maverick* dal odkaz na fórum, zběžně jsem tam mrknul a asi to bude ten správný postup. Jenže to není pro laiky. Tyhle škatulky obvykle mají vevnitř konektor sériové linky a tou se dá nahrát FW i do úplně prázdného zařízení. Zpravidla stačí aktivovat jejich zavaděč (něco jako BIOS, v odkazu je to ten U-Boot), protože ten se uživatelsky nemění a zůstal tedy funkční, a tím nacucnout nový systém. Ale chce to nějaké vybavení a konkrétní znalosti (možná popsané v tom odkazu). Vyhodit "mrtvé" zařízení zřejmě v tomto případě vyde levněji, ačkoliv Země pak pláče.

hodnocení

Chlapi děkuji za rozbor řešení, ale toho se účastnit nebudu :) To už je za hranicí toho co jsem schopen a ochoten :) Navíc moje zařízení vypadá zevnitř úplně jinak. Je to asi nějaká novější verze, už tam není tolik švábů a žádný konektor. No zkrátka letí do sběru, objednán nový dual wifi. Děkuji za podněty, udělal jsem si jasno :)

horak*
hodnocení

0x

Jak resetovat router Tenda W311R Plus pomocí tlačítka:
Chcete-li obnovit tovární nastavení, postupujte podle níže uvedených kroků.
Zapněte router Tenda, vložte sponku nebo špendlík do otvoru na zadní straně routeru označeného Reset.
Držte sponku nebo špendlík dolů po dobu 10 až 15 sekund a uvolněte ji.
Router se sám restartuje. Jakmile kontrolka WLAN přestane blikat, router se resetuje.
Vezměte prosím na vědomí, že reset routeru Tenda neresetuje firmware na dřívější verzi.
Změní pouze všechna nastavení zpět na výchozí tovární nastavení.
viz hardreset99.com/...

hodnocení

Děkuji za tip, to jsem samozřejmě zkoušel. Bez výsledku. Já ale potřebuji řešit firmware, nikoliv reset nastavení. Některé routery mají možnost vstoupit do "recovery modu". Tady u toho jsem to ale nikde nenašel...

horak*

Pokud se zařízení resetovalo v průběhu nahrávání fw, není nijak možné obnovit předchozí instalaci fw.
Pokud zařízení nepřiděluje ip adresu, pokuste si na pc nastavit ip v rozsahu 192.168.0.2 - 254 a pokuste se připojit na jeho adresu.

helpdesk Intelek

horak*

zde ticket

Zablokovaný router po upgradu firmware
hodnocení

Děkuji za info. Připojit přes IP jsem také zkoušel. Tedy pokud se nedostanu ani přes IP, tak mám smůlu a jiná varianta neexistuje ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]