Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Mám takový problém. Když napíšu meil a chci přidat přílohu, tak se mi neukáže žádná možnost přidat přílohu z Wordu 2019, a to ani když klepnu na postranní lištu kde je OneDrive Dokumenty. Zobrazí se mi pouze starší dokumenty, ale aktuální ne. Mám klepnout na něco jiného? Dík za radu.
@zbynekj: No, vzhledem k věku se nedivím, že máte trochu potíže. Takže postup: Neodpovídejte na mail, ale vytvořte pro téhož adresáta Novou zprávu (e-mail). Napřed stiskněte klávesu Print Screen, pak ťukněte myší do těla nové zprávy a stiskněte Ctrl+V. Tím se print vloží do zprávy. Tuto zprávu normálně odešlete, adresátovi bude doručena včetně printscreenu. Pro ověření si můžete poslat skrytou kopii této zprávy.
Kam jste si uložil dnešní dokumenty Wordu vám tady nikdo neřekne. Ale jestli znáte název některého souboru, můžete jej vyhledat např. pomocí Průzkumníka souborů.
Normálně jsem vložil odpověď a vložil jsem obrázek meilu s pokynem připojit přílohu atd a tento obrázek jsem získal klávesou printscren. Obrázek se mi do napsané odpovědi vložil,/ukázal se/, ale po odeslání odpovědi se ve vložené odpovědi neukázal.
Ani nepíšeš, jak mail píšeš, jestli používáš nějaký program, nebo píšeš rovnou na portálu. Pokud máš Outlook, tak není žádný problém vkládat přílohu v mailu, pomocí tlačítka Připojit soubor. Tam pak vybrat co je třeba.
K obrázku Print bych ještě dodal, že tam jsou věci z wordu naposledy v červnu? A kde jsou dnešní?
Tak zkusím položit otázku ještě jinak: Když otevřu Word /W2019/, tak se mi objeví na první stránce seznam uložených souborů. Když v meilu klepnu na "připojit přílohu", na co mám v té postraní liště klepnout, aby se mi objevil ten seznam wordových souborů? /No a už toho asi nechám/.
Váš problém bude nejspíše ten, že jste si poslední dokumenty uložil někam jinam než obvykle.
Pokud ty poslední dokumenty vidíte ve Wordu na první stránce v seznamu naposledy uložených souborů, mělo by pod každým z nich být napsána cesta, pod kterou je uložený.
Cestu si zapamatovat či zapsat a při psaní emailu a připojování přílohy (viz Váš printscreen) vlevo proklikat na tu správnou cestu do správného adresáře.
Tak už jsem to asi vyřešil. Při otevření wordu se zobrazí jednotlivé položky a vpravo je "špendlík" s pokynem připojit položku do seznamu. Tak jsem to udělal a v meilu po stisknutí "připojit přílohu" se mi v nabídce onedrive ta položka objevila a lze ji připnout k meilu.Tak snad to bude fungovat dál. I tak děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.