Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U Microsoftu jsem si udělal účet. Zadal e- mail, vymyslel 8- místné heslo. Když se chci přihlásit, zadám mail a heslo. Ukáže mi to, že heslo je neplatné. Vše je na 100% zadámo správně. Zvolím tedy zapomenuté heslo. Otevře se mi okno do kterého zadám kód, který přijde mobilem. Pustí mě to dál. Otevře se nové okno, kde mám zadat nové heslo. Zadám nové a ještě jednou opakuji. Je možnost místo teček heslo vidět. Potvrdím a ukáže se, že heslo bylo změněno a možnost se nyní přihlásit. Zadám mail a nové heslo a ukáže se mi, že heslo je neplatné. Zkusil jsem to už několikrát, pořád se stejným výsledkem. Když jsem zadal 1. heslo, které jsem si zvolil, ukáže mi to, že jsem zvolil staré heslo a musím zvolit jiné. Už to je divné. Proč mě to na to staré tedy nepustilo, když systém ví, že je staré? Nevíte prosím někdo co s tím? Třeba něco dělám špatně. Děkuji.
Tak teď už snad je čas si vytvořit nový účet, speciálně pro MS, aby nebylo potřeba reorganizovat poštu.
Tak to dopadlo jak jsem trochu předpokládal. Založil jsem si nový e- mail, zcela odlišný od původního. Na seznamu. Poté jsem kliknul na Nemáte účet? Založte si ho. Napsal jsem nový e-mail a kliknul na další. Vyplnil jsem heslo, které chcete používat. Kliknul jsem na oko, aby se mi místo teček heslo objevilo. Pečlivě zkontroloval a odkliknul. Objevilo se účet...byl vytvořen. Kliknul jsem na modré pole přihlásit se. Zadal e- mail a klikl na další. Zadal heslo a klikl na další. A staré známé -toto heslo je nesprávné. Já jsem přesvědčený, že chyba není na mé straně.
Takže rekapitulace :
Nesouvisí s účtem - vyzkoušen starý a nově založený
Nesouvisí s heslem - pečlivě nová a splňující podmínky MS a stále bez úspěchu ke dvoum účtům
Nesouvisí s routerem - vyzkoušeny 2 ks
Nesouvisí s providerem připojení a routerem - vyzkoušeno i datové připojení
Nesouvisí se zařízením - PC i mobil stejný problém
Nesouvisí s konfliktem lokální a síťové heslo MS
Nemělo by souviset s nastavením proxy - viz mobil vs PC
Nemělo by souviset se směrováním - viz mobil a PC
Tak snad ještě zkontrolovat stránku, na které se přihlašujete support.microsoft.com/...
a certifikát - ten zámek vlevo od adresního řádku. Sám jsem si teď změnil heslo a vše bez problému
a ještě zkuste v prohlížeči Chrome chrome:/... a najít účet login.live.com
Konečně se zadařilo, ale pozor, přes Váš odkaz. Já se tam vždycky přihlašoval přes start→ nastavení→ účty→ přihlásit se k účtu MS. A to pořád nejde. Přes Váš odkaz, jsem se přihlásil hned napoprvé s použitím toho nejnovějšího mailu a hesla. Stránku jsem uložil do oblíbených a budu se přihlašovat takto i když podle mě by to mělo jít i tou druhou cestou. Děkuji Vám a i ostatním rádcům za snahu a trpělivost.
Dobrý den, zkušenost s tímto problémem nemám, ale zkusil bych buď vyčistit současný prohlížeč (mezipaměť a cookies) nebo se přihlašovat v jiném prohlížeči (který je vyčištěný). Zdravím!
gamapolis - zkuste zadat jako první heslo a až potom e-mail (pokud to tak lze). Před časem se zde řešil problém s přihlášením na poradnu a takto to fungovalo (když byl zadán nejdříve nick a až potom heslo, tak se nedalo přhlásit - opačně to fungovalo).
@ben
Ono to právě Bene nejde. Nejdříve se musí zadat mail a pak kliknout na další. Poté se objeví chlívek pro zadání hesla.
Tipnu si, že zadáváte heslo již jednou použité nebo nesplňující podmínku (podobnost s mailovou adresou atd). Zkuste ůplně jiné.
Zadávaj jsem heslo pokaždé jiné, které jsem si vymyslel a zapsal na papír. Nemělo nic společného s mailovou adresou. Pouze jednou jsem zkusil použít staré a hned mě to upozornilo, že zadávám staré. Ale proč mi to na to staré tedy nešlo než jsem ho měnil?
S podobnou zkurveninou jsem se zabýval u účtu pro MS Teams. Chtělo to heslo s minimálně 8 znaky a kombinací malých písmen a velkých písmen nebo číslic. Po zadání hesla splňujícího všechny podmínky to oznámilo, že "heslo jsme již několikrát viděli" a musel jsem zadat heslo jiné. Nebralo to hesla podobná uživatelskému jménu, musel jsem nakombinovat jiný tvar jména s číslem, než se Microsoft uráčil uznat heslo za dostatečně silné. Dle výše uvedené hlášky to vypadá, že Microsoft volí taktiku, že heslo JosefVoprsalek1968 není silné, protože někde za humny je stejně starý a stejně uvažující jmenovec.
Asi moc nepomůžu, ale problém s účtem microsoft mám stejný.
Ale je fakt, že hesla mám ve stylu " Voprsalek2020" ..
Já jsem zkoušel 8,10, 11,12 místné a pokaždé složité. Kombinace malých a velkých písmen a čísel. Nikde nemám tak složité heslo. Musel jsem si ho vždycky napsat, když jsem ho tvořil. Zkuste nějaké opravdu těžké, ale myslím, že se to nepovede. Přitom vždy napíše, že heslo bylo změněno t.j. systém heslo přijme.
Ještě mě napadlo, že by Vaše adresa mohla být obětí phisingu. Tam taky útočník nedovolí měnit heslo, protože by mu nedošel ověřovací kód. Napaden může být např router. Zkusil bych MS účet aktivovat přes datové připojení z mobilu.
Díky za reakci, ale nemám internet v mobilu na data. Mě ale mate, že systém oznámí, že heslo bylo změněno. Jinak ostatní hesla na jiných webech změnit jdou. Zkoušel jsem to měnit jen na jednom, ale povedlo se napoprvé.
Zkuste alespoň přes jinou WiFi (jiný router). Phising umí ta dvojstupňová ověřování takto blokovat.
Tak jsem zkusil nový router. Mám úplně nový- záložní, kdyby se ten který používám rozbil. Bohužel, výsledek je stejný. Zkusil jsem změnit heslo na 16 místné. Písmena malá, velká i číslice. Výsledek- heslo změněno. Přihlašte se. Přihlásil jsem se- toto heslo je neplatné. Psal jsem, že nemám mobilní data, ale vzpoměl jsem si, že po každém dobití mám data na 30 dní od Mobil.cz. A já jsem dobíjel asi před 14 dny, takže data mám. Buď je spotřebuji, nebo propadnou. Já internet v mobilu vůbec nepoužívám, tak jsem si hned nevzpoměl. Zkusil jsem to tedy přes mobil, opět s novým silným heslem- opět neúspěšně. Nevím, kde je chyba a co po mě vlastně MS tedy chce,abych udělal a mohl založit účet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.