Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodný e-mail Paypal

Od: senior odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Nevíte někdo, co má níže uvedený e-mail znamenat?

O ničem nevím a navíc taková čeština, jak se kolikrát píše lámaná, či za použítí překladače.

Odesláno z

Děkuji za informaci, kdo se s tím už setkal.

Vážený uživateli PayPalu,
Platba byla provedena za přidání prostředků do online peněženky níže
Skrill a Neteller používají vaši kartu spojenou s vaším účtem PayPal.
Pozastavili jsme vaši transakční žádost a pozastavili jsme váš účet PayPal
pro pouze 48 hodin.
Pokud jste byli vlastníkem této žádosti o platbu, nedělejte nic a tuto zprávu ignorujte.
PayPal potvrzuje vklad do obou peněženek (Skrill a Neteller).
Pokud ne, transakci zrušte a odešlete a Požádejte o vrácení peněz
Poznámka: Skrill a Neteller vám zašlou kód pro zrušení telefonu (SMS).
Tento kód dokončuje proces transakce neoprávněné neplatnosti.
Pokud nezadáte zrušovací kód SMS,
Chcete-li zrušit a vrátit neoprávněnou platbu,
obdržíte platbu a nevratný kód Skrill a Neteller a částku
které jste utratili za kartu.
Klikněte na odkaz níže

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Jak jste správně napsal, mail ignorujte a příště ani neotvírejte.

mono
hodnocení

4x

Mně to také přišlo a ani žádný PayPal účet nemám.

dani
hodnocení

3x

Taky mi to přišlo, je to spam...neotvírejte a rovnou smažte..

hm*
hodnocení

3x

Je zbytečné psát, že to je opravdu spam, to už napsali jiní. Já jen poznámku: Jak je tam "klikněte na odkaz níže", kdybys na odkaz najela myší (neklikat!), zobrazila by se ti (v rozumném mailovém programu) adresa, kam by tě to hodilo. Žádný PayPal, ale jakási šílená podvodná adresa. Celkem spolehlivě se tak dá zjistit, že se jedná o podvod.

joudic*
hodnocení

1x
na takove veci plati zaruceny postup, ikdyby to vypadalo sebevic verohodne, nikdy na nic neklikat... a normalne se do zminovane veci lognout jako vzdycky z prohlizece. Takoveto security oznameni by bylo samozrejme i uvnitr uctu jakekoliv internetove sluzby.

senior
hodnocení

Děkuji všem za potvrzení.

Hned jsem to označila za spam a doufám, že tam budou chodit i ostatní zprávy tohoto typu.

tvfanda*
Rozlišení běžné pošty od nevyžádané není tak jednoduché, tak se vám může stát, že stejně vám budou chodit podobné zprávy.
Dříve mi do e-mailové schránky (sekce přijaté) chodil neustále spam asi z několika adres a neustále jsem to označoval jako spam a když bylo ve spamovém koši už hodně zpráv tak jsem je vymazal, ale stejně to pořád chodilo do sekce přijatých. Nakonec jsem přišel na to, jak do zablokovat v nastavení schránky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]