Nejste přihlášen/a.
Už dlouho uvažuji o nákupu tabletu na cesty, nějaký středně velký (ani malý, ani velký). Většinou ale tam, kde bych ho potřeboval používat, není Wi-Fi (například minulý týden jsem byl na soudě a potřeboval jsem rychle něco najít v zákoně, na mobilu sice datový internet mám, ale na malém displeji se pomaleji hledá a čte).
Jenže co koukám, tak takové ty lepší/výkonnější tablety, které mě zaujaly - iPady, Samsung Galaxy Tab, Huawei MatePad Pro - mají připojení k internetu jen přes Wi-Fi, a nelze do nich vložit SIM-kartu pro datový internet.
Alternativně uvažuji o koupi menšího ultrabooku. Do ultrabooku asi jde přes USB zapojit token - mobilní modem. Ale přece jen, ultrabooky už jsou těžší (přes 1 kg) a větší, nechce se mi s nimi tahat.
Naopak tablet by pro mě asi byl ideální, dá se šoupnout do kabely a nepřekáží, nebo nouzově i do větší kapsy u saka.
Možná mi něco uniká (ani tablet, ani notebook nemám, pracuji na stolním PC) a možná se dá tablet propojit nějak s mobilem, který má datový internet a do tabletu "dostat" internet? Můžete mě prosím nasměrovat a vyvést mě z omylu, jestli něco chápu špatně?
Děkuji.
Samsungy mají také simku. Například tento model má připojení jak přes WiFi, tak i přes datovou sim, pokud ji vložíte.
Teď jsem si všimla, že jste chtěl středně velký. Zde máte odkaz na 8 palcový Samsung Galaxy Tab se SIM:
Máte pravdu, děkuji moc. U Samsungů musím hledat typ "LTE". Je ale divné, že nejvyšší typy asi SIM kartu neumožňují (alespoň na Alze nejsou, našel jsem jen 10 Samsungů-tabletů).
Je třeba vždy projet specifikace, pokud je ve specifikacích uvedeno 3G, 4G, LTE, nebo už i 5G, tak by měl být na simku. Můžete zkusit jiný obchod, ale pokud chcete střední velikost, tj. těch 8 palců, nemyslím, že Samsung dělá v této velikosti výkonnější tablety. U deseti palcových a vyšších už ano.
Pro ty, kdo si chtějí hodně připlatit, nebo neví, co s penězi, je tu také možnost:
Děkuji za tip, vidím, že jde vskutku o špičku. Velikostně prakticky kopíruje velikost listu A4, ale je už trochu větší, než jsem si představoval, i těžší, zamyslím se nad tím a asi půjdu někam do showroomu ty tablety ošahat. Uvažoval jsem, že tablet zasunu v nouzi do kapsy saka a jen vyletím z bytu/kanclu do terénu. Tablet by koupil zaměstnavatel, čili cenu tolik řešit naštěstí nemusím, pokud se mi zvýši "efektivita práce".
Taky jsem koupil 2x Lenovo s možností SIM. Myslím že zbytečně vyhozených 3000 Kč oproti tabletu bez SIM. V mobilu je datová SIM, takže bych musel držet při životě dvě SIM. Zatím jsem nezkoušel, ale určitě to lze řešit hotspotem mobil tablet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.