Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Stěhuji se do vlastního a potřrboval bych zařídit "domácí internet". Nedávno jsem v nějaké akci koupil simku od O2, která dává 100gb měsíčně za 300 a chtěl bych jí použít pro domácí wifi.
Napadly mě tyto možnosti:
1) vložit sim do staršího android telefonu, ten natrvalo připojit do zásuvky a nastavit na něm hotspot. (bojím se přehřátí baterie, velké spotřeby a zničení mobilu)
2) koupit na amazonu/aliexpessu krabičku, co to umí. (avšak nebudu moct sledovat, kolik mám vyčerpáno FUP)
(ještě je tu možnost dát rychlemudratucz 300 za wifi připojení, ale jen 5mbps)
Nějaké jiné možnosti? která je lepší?
Díky
Telefon je spíše nouzovka tam, kde se nevyplatí pořizovat něco lepšího. Pro jednoho člověka v garsonce s jedním pc a mobilem to asi stačí.
Ale pokud se stěhujete do vlastního, spíš budete potřebovat trvanlivější a univerzálnější řešení, minimálně něco takového:
pc.bazos.cz/...
Budete chtít asi připojit nejen telefon a notebook, ale možná i jiná zařízení, přijde návštěva a bude chtít na wifi, televize se taky dá připojit. Možná si pořídíte i wifi zásuvky, chytré žárovky a pod. Postupně se vám to bude hromadit. A to už telefon dlouhodobě neutáhne a o bezpečnosti takové wifi z mobilu raději taktně pomlčím. Tenhle odkazovaný LTE modem (nebo i jiný) má síťové porty, takže můžete PC a TV připojit napevno a ostatní na wifi. Jsou prověřené trhem, pro běžnou moderní domácnost bohatě stačí.
Poslední dobou jsou oblíbené venkovní LTE jednotky. Ty Huawei kostky za okno už se také dají pořídít za pár set. A někteří lidé to prodávají komplet i s kabelama a routerem...
Také to řeším na chajdě (duben až konec října ) alespoň už 3 roky , dle možnosti č.1 . absolutně bez problémů , tel zopo 920 ,(nic se mi samo neodpojuje) no a konečně s mobilmánií 100GB je to cenově ok , jinak předtím to byla cenově bída .Telefon je stále na nabíječce , nic se nezahřívá , nabíji se jak potřebuje a baterie stále ok jako před pěti léty. No a ty data mi teď vycházejí tak akorát, už jsem tu kdysi popisoval proč jich spotřebujem měsíčně dost - (televize , telefony , noťas sportovní přenosy a pod.)
Takže na vašem místě bych se toho vůbec nebál.
Fakt 100GB měsíčně? To chci za 300kč!
... nebylo to 100MB?
T-Mobile má 4GB za 400kč dobíjecí simka
...
no fakt
...ok, však to tazatel také píše : Nedávno jsem v nějaké akci koupil simku od O2, která dává 100gb měsíčně za 300 Kč.
Díky všem za odpovědi. Jsem rád, že se pod mou první otázkou rozjela menší diskuse
Každopádně pro zatím zůstanu u mobilního hotspotu. Vždy můžu dokoupit modem na ali, nebo aukru ne? Navíc to má výhodu, že ho můžu vzít kam budu chtít, abych si neplýtval FUP na mé normální sim a dělal wifi kamarádům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.