Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím poraďte mi nějaký notebook pro studentku vysoké školy. Za rozumnou cenu, řekněme do 15 tisíc, a ne to nakousané jablko. Děkuji
Já bych z toho kovbojku nedělal, kolem těch 15 tis. jsou NB výkonově podobné a ve škole dle mých i ostatních známých stačí. Zaměřil bych se na velikost NB, pokud s ním budete každý den cestovat, v tom případě je podle mě ideální 14". Taky aby SSD vám stačil, aspoň těch 256 GB, dále výdrž baterie, manipulace s ním ... to je základ.
Vzhledem k tomu, že uvedený obor nevyžaduje nějakou speciální techniku, je to skutečně spíše na preferencích dané studentky. Zásadní může být v tomto případě velikost notebooku - pokud bude NTB využíván převážně na psaní, nebál bych se jít do menšího zařízení, 13 palců by pro tento případ mohlo být zcela ideální. Menší notebook je lehčí, skladnější. Menší velikost jde také často ruku v ruce s delší výdrží baterie. Ale... má to samozřejmě také řadu nevýhod - z dob studií na VŠ sám moc dobře vím, že sledování seriálů na třináctipalcovém notebooku není nic extra
V diskuzi padaly tipy na parametry, které při nákupu sledovat. Pro mne osobně to u notebooku byla výdrž baterie a kapacita HDD. Pak ještě možná SSD namísto HDD, ale to už tak důležité, jako výše zmíněné parametry, není.
Ještě vám dám malý tip - několik málo tuzemských prodejců uvádí u prodávaného zboží jeho celkovou spolehlivost (resp. NEporuchovost) - třeba tady je pár notebooků se spolehlivostí 99% - vyberto.com/... . Není zkrátka nad to, když člověk ví, že kupuje něco, co nebude muset za rok reklamovat
Jelikož většina bude mít 15,6" tak bych byl s nějakými experimenty typu 13" opatrný a raději se s ní o velikosti poraďte ať vám to pak nehodí na hlavu, že tam není nic vidět No a pak stačí pohlídat, aby to mělo minimálně 8GB RAM, SSD minimálně 256 GB nebo 128GB SSD a 1 TB HDD, vyhnout se AMD, které není Ryzen a TN panelům a bude to v pohodě.
Souhlas s pepavomacka. Byl jsem stejným kritikem AMD jako pánové výše, ale jen do doby, než se z čistého nebe zjevil Ryzen, který zamíchal kartami trhu. Dnes uznávám, že Ryzen se AMD opravdu povedl a vyrovnal skóre s Intelem. Pro laika je úplně jedno co si pořídí, jestli Intel nebo Ryzen, rozdíl ve výkonu nemá šanci reálně rozeznat.
Hráči sice stále preferují Intel+nvidia, ale to je spíše setrvačnost, protože Ryzen+nvidia je levnější při srovnatelném výkonu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.