Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videokazeta - počítač

Od: danielas* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, zda jsou na trhu nějaké VHS přehrávače, které by komunikovaly s počítačem. Mám doma spoustu kazet a nechci se jich zbavit. O převodu na DVD samozřejmě vím, ale vzhledem k množství by to bylo náročné.

Děkuji za případnou odpověď

Daniela

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

VHS je analogový signál.

Ten počítač bez převodníku a softwaru na střih a převod videa nezpracuje.

Nejjednodužší je DVD rekordér s VHS.

Nebo převodník AV signálu na digitál (střihová karta).

suntech.cz/...

hodnocení

0x

Pokud vím, tak na běžném trhu už nejsou žádné videopřehrávače. O takovém, jaký sháníte jsem nikdy ani neslyšel *nevi* (což neznamená, že nemůže existovat).

hodnocení

0x
Stačí koupit externí televizní kartu do USB. Tu dáš do počítače a video propojíš s počítačem normálním koaxiálním kabelem. Video většinou chodili na 36. kanále, tak ten zkusíš v počítači naladit a už můžeš převádět z VHS do počítače.

Rozhodně bych nešel cestou přenosu po coaxu kanálovým voličem. Ta kvalita z VHS bude už tak mizerná, tak proč jít ještě víc "pravěkem"?

Ať použije Scart nebo Cinche na AV signál.

inspa*
hodnocení

0x

Narychlo jsem pohledal a našel jako příklad toto: "Sada pro převod videa VHS do počítače - analogový TV tuner, kabel SCART-CINCH a návod":

pxa.cz/...

Cena 225, je to televizní karta na DVB-T, která ale už nezvládne T2, tak se jí snaží zřejmě alespoň nějak zužitkovat a prodat. Ale pro vaše účely akorát vhod.

Pokud vám na penězích nesejde, tak třeba toto za 1162 - "AVerMedia TV DVD EZMaker 7"

alza.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]