Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem znalým,
mám dotaz, se kterým si už delší dobu nedokážu poradit.
Je nějaký způsob ve WIN 10, jak zrušit asociaci přípony souboru na nějaký program? Změnit asociaci ne jinou aplikaci není problém, nevím ale, jak vrátit asociaci do defaultní hodnoty, kdy příloha není asociovaná s žádnou aplikací.
Věděl by někdo?
Lenost? Opsal jsem nadpis vašeho dotazu do vyhledávače:
a tak dále:
Vytvoř kdekoli nový soubor, například textový a přejmenuj jej na "neco.exe"... Poté "Otevřít v programu..."-> "Zvolit výchozí program"a vyber onen vytvořený soubor. Tím se ti provede asociace, když poté "neco.exe"smažete, nebude soubor "asociován s ničím".
Jóó... opisovat dneska umí už každej..
Ale přečíst si pořádně dotaz, to už je horší
Nebo mi snad odkážete na základě vámi poslaných odkazů poradit?
Zde odborněji > Jak můžeme smazat výchozí přidružení souboru s konkrétním programem v systému Windows: cs.stealthsettings.com/...
Když jsem reagoval, nebyl tam ještě text: Vytvoř kdekoli nový soubor, například textový a přejmenuj jej na "neco.exe"... Poté "Otevřít v programu..."->"Zvolit výchozí program"a vyber onen vytvořený soubor. Tím se ti provede asociace, když poté "neco.exe"smažete, nebude soubor "asociován s ničím".
Díky za radu
Hezky den
Ahoj,
jediný funkční způsob je tento:
1) spustit regedit jako správce
2) přejít do
Počítač\HKEY_CLASSES_ROOT
a smazat předmětnou příponu, např. .xxx
2) přejít do
Počítač\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\
a opět smazat předmětnou příponu, např. .xxx
3) poté restartujte počítač
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.