Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravdu zablokovat souhlasy?

Od: kolemjdouci odpovědí: 15 změna:

V poslední době mně skoro na všech webech vyskakuje "Souhlas s prakticky se "vším"" a v "Podrobném nastavení" to nejde stejně zablokovat - neseouhlasit a je tam jen primárně volba "Vždy aktivní". Poradí někdo? Dík.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

5x
me spis sere to ze casto je v podrobnem nastaveni treba 100 jednotlivych cookies ze to ani nema smysl resit..
jinak jsem programator a cookies samotne stranky jsou vetsinou hlavne k vasemu dobru a kvuli bezproblemovemu fungovani stranky a ty zustavaji vzdy zaple i pri nesouhlasu...
dalsi je google analytics, to uz vase chovani sleduje a mnoho stranek s reklamama ma hromady jejich sledovacich cookies

hodnocení

3x
Na hlášku o cookies se dá instalovat rozšíření "i dont care about cookies" které celkem dobře funguje. Mě daleko víc rozčiluje okno "opravdu chcete tuto stránku opustit" které vyskočí na stránce na kterou člověk vůbec nechtěl jít, kam byl jinou stránkou přesměřovaný. Za to bych vraždil.

ccc*
hodnocení

1x

Použiju "UBLOCK" a jednou zakážu a podruhý mě to už neotravuje.*pivo*

lik
hodnocení

1x

dnes jsem musel něco (nevím co) odsouhlasit protože hláška přes půl obrazovky mi vysvětlovala co všechno budou dělat pro moe dobro. Sledovat co hledám, nabízet reklamy dle mých potřeb atd. už nevím co, s tím že když budu chtít tak to mohu zrušit. Objevovalo se to u webů Idnes, Novinky, Aktuálně, Týden, E15 apod. Byla tam možnost nastavení tak jsem to použil, zrušil zaškrtnutí a odsouhlasil, od té doby jede net normálně ale marně hledám tu možnost zrušení, která byla nabízena. Vůbec nevím co to bylo a nenapadlo mě to uložit, pouze mě utkvěla zmínka o Mafře. Nemáte podobnou zkušenost? díky

Máme jeden web, na kterém se takovýto SPAM objevuje bez ohledu na odkliknutí a to po každé změně načtení. Otřes.

lik

nevím jestli to má na svědomí google anebo microsoft, v každém případě mě to docela vytočilo a teď mě mrzí že jsem si to alespoň nevyfotil, protože jestli to byl nějaký ransomware nebo podobná havěť tak už asi nepomůže ani teď udělaná záloha. Byla tam možnost souhlasit anebo nastavit - ale zdá se že i to nastavení bylo považováno za souhlas !

bublaaa*

To jsou schválnosti od tvůrců webů a zadavatelů. Není problémem nařízení EU, to bylo sestaveno tak, aby to šlo aplikovat citlivě a pokud možno nerušivě. Ale tvůrci webů a firmy, které vydělávají na sběru a prodeji osobních dat, záměrně dělají takové monstrózní obtěžující "bannery" a spoléhají na to, že to bude lidem vadit a budou to dávat za vinu EU. Přitom to tak není, na vině jsou oni sami.

23.09.20 19:40
tvfanda*

Souhlasím s uživatelem " bublaaa".

Cookies zde byly i dříve, ale většina uživatelů o nich nevěděla a tak je ani nemazala a tvůrci nebo majitelé stránek tak mohli neomezeně sbírat data.

Někteří tvůrci stránek to vyřešily jednoduše a informace o cookies není tak viditelná, někteří asi chtějí dát najevo svůj nesouhlas, tak takto obtěžují.

spetr*
hodnocení

1x

Hlavně na to myslet při dalších volbách do EU parlamentu. Tato zhovadilost je dílem geniálních mozků z Bruselu.

hodnocení

1x
Taky mě to štve, jak na mobilu, tak tabletu je okno přes celou stránku a zrušit to nijak nejde, jen možnost souhlasit. A to aby někdo sbíral informace a pak je prodával dál se mi nelíbí.

hodnocení

0x

Nevím kde brouzdáš, mě nikdo neobtěžuje. Nebo je to nastavením.

lik

teď už mě nic neobtěžuje, dokonce ani výzvy schválení cookies, ale vrtá mi hlavou co jsem to vlastně odklik...

hodnocení

0x

Ale vždyť vás nikdo nenutí na ty stránky chodit, máte na výběr "souhlasím, odkliknu a vlezu"

Nesouhlasím, tak jdu jinam.

lik

možné by to bylo kdyby to bylo pouze na něketrých stránkách, ale když je to na všech zpravodajských tak to už problém je. Co si pamatuji tak idnes, novinky, aktualne, tyden, E15 atd, další už si nepamatuji. :( chtělo to i na slovenských ..

..a ten odklik je zdá se trvalý, protože už to neotravuje !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]