Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odklikli byste tuto výzvu nebo skončili s webem?

Od: plysak* odpovědí: 8 změna:

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odklikl... cookies využívají snad všechny webové stránky a je nutné odsouhlasit jejich používání.

Reklama je též všudypřítomná, pomáhá financovat daný web.

Pokud Vám reklama vadí, nikdo Vám nemůže bránit v tom, abyste v rámci prohlížeče použili nějaký blokátor reklamy.

kolemjdouci

Omlouvám se, založil jsem stejný dotaz. A taky mě zajímá, jak se toho zbavit.

to gotrekzagary® : A četl jste vůbec s čím vším souhlasíte? A že tam není možnost nesouhlasit? Že spousta voleb má jen možnost "Vždy aktivní"? On to není souhlas jen s reklamou ...

Četl... je otázka jaké údaje to jsou a jak je daný web zjistí. A hlavně co je to za web a jak moc ho tazatel potřebuje.

Pokud se jedná o odborný web, který člověk potřebuje ke své práci, tak asi nemá jinou možnost, než ho využít. Pokud jej nepotřebuje, nemusí na něj chodit. Pokud na něj přesto chodit chce, kdo a jak ho donutí, aby vyplnil pravé údaje? Jak si to ten web ověří? Nu a pokud sběr dat probíhá automatizovaně, tedy zaznamenání přiblížného místa připojení, typu prohlížeče, operačního systému, odkazu na který kliknu apod., není to nic co by nezjišťofal Facebook, Google a hromada dalších webu, na které většina z nás chodí každým dnem.

Určitě bych si před kliknutím prošel to podrobné nastavení, ale podobné kecy jako tyhle najdete na většině webů, protože to po jejich autorech vyžaduje legislativa EU. A jak tu znám, tak tam autor raději napíše všechno možné i nemožné, jen proto, aby měl jsitotu, že náhodou na nic nezapomněl a nějakýeuroúředníček se po něm náhodou nevozil.

anon65534
hodnocení

0x

Pokud se nemýlím tak by web neměl vytvořit žádné cookies dokud je nepřijmete a ty zprávy jdou většinou zablokovat celkem jednoduše, buď přes obyčejný adblocker nebo jsou na to přímo rozšíření ( Firefox, zbytek), které tyto banery skryjí aniž by jste museli cookies přijmout.

Samozřejmě vždycky tu budou weby co vás bez cookies nikam nepustí a na ty se to bude muset buď vypnout nebo je nepoužívat nebo po použití cookies vymazat.

plysak*
hodnocení

No, rozdíl je v tom, že tohle překryje 3/4 obrazovky, na rozdíl od jinde u www, co to mají dole proužkem. Já tedy nemám zájem. Jedná se o Neviditelný pes.cz . Bylo tam rozumné čtení i s diskuzí. Škoda.

Na Psa chodím denně a nikdy na mně tato hláška nevyskočila.

Ale to bude asi tím, že mám ve Firefoxu doplňek: I dont care about cookies*smich*

hodnocení

0x

Vypnul vše, co vypnout jde a odklikl. A v prohlížeči pořešil ukládání cookies třetích stran.

@plysak - Weby, které mají proužek dole, si to asi řeší samy, zatímco tato přerostlá obludnost je nejspíše dodávané řešení třetí strany - otravuje s tím spousta webů (celá skupina Internet.Info, weby kolem Lidovek...) Je to všude stejné, liší se to jen barvičkami.

hodnocení

0x

Tady je vidět, že více informací je na škodu. Všichni vesele brouzdaj po webech, které jsou zticha, ale jakmile někdo dostatečně popíše, k čemu jsou cookies, hned se všichni vyděsí:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]