Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šifrování disku

Od: kaktus123* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

rád bych si zašifroval SSD na notebooku a svůj externí HDD.

Slyšel jsem o programu Veracript, měl by být zadarmo a taky dostatečně kvalitní.

Mám ovšem v tomhle směru obavy že něco pokazím a už se nedostanu k datům a rád bych se tu o tom nejdříve poradil.

Rád bych věděl na co si v tomhle směru dát pozor.

Taky mě zajímá to jestli když si externí HDD zašifruju a budu se na něj chtít dostat na jiném PC tak jestli se k němu vůbec bez toho Veracryptu dostanu. Podotýkám že se jedná o HDD na zálohování.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bez Veracrypt se snadno nelze k datům dostat. Je v něm i funkce, že šifrovaná oblast běžně není vidět.

pctuning.tyden.cz/...

Pokud mohu radit, zálohu (uživatelská data) nešifrovat, ale bezpečně uložit.

ccc*
hodnocení

2x

Když chceš o data přijít, tak si to zašifruj.*pivo*

hodnocení

2x
Dělej si co chceš, to je tvůj boj. Ale život mě naučil, že záloha se nikdy neztratí. Při práci s diskem to platí dvojnásob.
Takže si udělej zálohu disku, nejlépe přímo obraz a pak laboruj.
Až to celý rozdrbeš, vrátíš to ze zálohy a život jde dál.

111®
hodnocení

0x

a proč jako že pak zapomeneš jak se do něj dostat a budeš tady brečet co s tím?

doplněno 09.09.20 11:03:

a proč? co je k tomu za důvod, jen tak na zkoušku?

kaktus123*
hodnocení

No že bych zapomněl třeba heslo to asi uplně nehrozí, spíš abych něco nepodělal při tom samotném šifrování. S tím programem jsem ještě nepracoval.

kaktus123*
hodnocení

Jaký důvod mám šifrovat? Mám kolem sebe až moc zvědavé lidi a jsem v tomto paranoidní. Proto chci mít minimálně ten systémový disk zašifrovaný. Taky se jedná o NTB takže v případě nějaké krádeže chci mít jistotu.

@kaktus123 Rozšířím tvou paranoiu. Vše, co se dá zašifrovat, se dá i dešifrovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]