Ahoj, uvažuji o tom, že si koupím přenosný štítkovač (tiskárnu štítků) s displejem, hlavně pro elektrotechnické použití (jednoduchý popis ovládacích prvků na panelu, popis jističů, apod.). Co jsem se díval, tak na našem trhu se nejvíce prodávají výrobky těchto značek: Dymo, Brother a Casio. Neřeším zatím konkrétní model, ale od jakého výrobce by jste štítkovač zvolili, event. proč (klady a zápory). To je nakonec i součástí ankety. Jedná se mi samozřejmě hlavně o spolehlivost a kvalitu vytisknutých štítků. Děkuji za Vaše názory.
Tady máte přehled, máme Brother i Casio, ale je to vše velmi podobné s kvalitou tisku, berte, co vám vyhovuje. Případně i s připojením na PC... řešíme to tak. Bereme odsud ilh.cz/... dodání druhý, max třetí den.
A proč ne z Lidlu? Vždyť je to také originální výrobek Brotheru.
re4zon
Protoze ferax nevi o cem mluvi. Ten z lidlu mam a je to original. Na obcasne pouziti staci, kdybych stitkoval denne, koupim vyssi radu kvuli rychlosti tisku.
Ale vím, protože podle různých ohlasů, bývají v Lidlu problémy s náhradními díly a navíc, není tam výběr.
re4zon
Vzhledem k tomu, ze je to uplne stejny stitkovac i ve stejnem baleni, akorat uctenka je z lidlu, tak asi zadny problem nebude. A ono i u jinych veci pod znackou lidlu neni s dily problem, akorat si clovek musi zjistit co to je vlastne zac, drtiva vetsina jsou vyrobky jinych znacek jen se zmenou barvy a loga.
No právě, Brother to je a záruka je na něj taky. Přece je úplně jedno, kde to člověk koupí. Případnou opravu bude stejně řešit firma zastupující Brother v ČR, případně jejich smluvní partneři. Příklad: výrobky ETA taky prodává X obchodů a záruka na ně platí. Nemusí to člověk kupovat přímo v podnikové prodejně, aby tomu platila záruka. A Lidl je zkrátka jen jeden z mnoha prodejců, kde lze tento výrobek úplně normálně koupit.
Ještě jsem zapomněl dodat, že bych chtěl štítkovač, který umí tisknout na nějaké odolné štítky, kterými bych mohl značit i panely pro venkovní použití. Protože jsem prozatím pokukoval po značce Dymo, tak mám zjištěno, že klasické pásky, které používají štítkovače LetraTAG takovému použití nevyhovují a vhodné jsou například štítkovače "Labelmanager", které používají pásky D1. Ale jak tak čtu zdejší odpovědi, tak Dymo zatím nikdo nedoporučuje. Takže začnu podrobněji zkoumat ty štítkovače Brother.
Používali jsme štítky Brother třeba na venkovních zásuvkových skříních, nebo na venkovních rozvaděčích u technologie a celkem drží. Samozřejmě, že venku se vždy časem vše opotřebí, pokud je to vystaveno slunci, dešti a mrazu delší dobu.
Používám Casio. Mám dvě tiskárny (Kl2000 a KL-G2) jednu už od roku 1992 a druhou cca 3 roky. U Casia je výhoda, že "vypaluje" přes pásku na podklad. Pro venkovní použití doporučuji podklad bílý, stříbrný, nebo transparentní. Ostatní podklady UV záření vybělí, ale tisk zůstane. Nevýhoda je celkem vysoká cena pásek, ale na Alliexpressu lze zakoupit za 1/4 cenu než tady. Kl-G2 umožňuje i v PC v softwaru vyrábět přesné štítky. Vyrábím na ní i výrobní štítky. Doporučuji prozkoumat šířku pásek... Koupil jsem jí za necelé 3000 kč na Conradovi, ostatní chtěli 5k. Byl to můj sen skládat štítky na míru... Lze vložit i jednoduché obrázky z jpg.
To bude něco podobného, jako u toho Dyma. Normální tiskárny (na obyčejné pásky) používají termotisk. Tiskárny pro ty odolnější štítky používají tzv. "nepřímý termotisk". Ještě jsem nezjišťoval, co to přesně je, ale je v tom rozdíl.
Rozdíl je v tom, že když máš normální obyčejné Dymo, klasické, tak to vypaluje rovnou na pásku(čili na pásce musí být termovrstva), když si to dáš na zvonek ven, tak to za několik měsíců z černá na sluníčku (ověřeno), dneska jsem se byl v práci podívat na rozvaděč, kde jsem před dvěma lety dělal štítky, je na dešti slunku a černá na stříbrné beze změny... Dymo mám v práci klasické jak s epolepují DKP a na technologii si to tisknu za své doma... Aby to mělo nějakou úroveň... KL-G2 je poměrně drahá, dá s ekoupit obyč. Casio za pár korun, ale zlákalo mě to tvořit štítky na PC, je k tomu editační program, dobře se s tím pracuje a manimuluje se dobře s rozměrama na míru...
No a teď jde o to, jestli u těch levnějších Brotherů, které používají TZe pásky, o jaký druh pásek se vlastně jedná. Jestli jsou ty TZe pásky, jako ty standartní u Dyma (čili časem na sluníčku zčernají), nebo jsou ty TZe pásky, jako ty lepší pásky od Dyma (pásky D1), které na slunci vydrží. Informaci, že ty pásky D1 od Dyma jsou i pro venkovní použití, a tudíž mají vyšší trvanlivost, mám přímo od jejich zastoupení v ČŘ, takže snad to tak bude.
Kazdy doporuci to co pouziva V praci jsem vybram Dymo na pasky D1. Vyber typu pasek je celkem velky a bral jsem pristroj propojitelny s pc. Porovnavat nemuzu protoze jiny nepouzivam. V minule praci pro stitky na identifikacni karty bylo taky Dymo. Zkus treba em-shop.cz
Zatím jsem právě nejvíce pokukoval po Dymo Labelmanager 160 nebo Labelmanager 280. Oba používají ty odolnější pásky a mají tu technologii nepřímého termotisku. Líbí se mi u nich i velký grafický displej se skutečným zobrazením štítku před tiskem. Originální pásky jsou sice drahé, ale dají se koupit neoriginální mnohem levnější, nebo pak ještě levné pásky na Aliexpressu. U Brotheru mě zase láká nižší cena podobných štítkovačů a samozřejmě přihlížím na častější doporučení od zdejších diskutujících. Takže je to zatím u mě nerozhodně 50:50, Dymo vs. Brother.
Na tom shop jak jsem psal tak maji i neorigo. Taky jsem zkusil vzit ty co nejvic pouzivame a prni co me stvalo bylo uz lepeni- hur se sundavala ta ochranna cast. A stalo se, ze cast pasky tiskla hur. U origo se to nestalo. Jinak super. Pouzivame klasiku, s lepsim lepidlem, ty celkove odolne (durable) i nejake flexibilni a spokojenost. Maji i napriklad smrstovacky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.