Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi zapnout pc, vubec nereaguje

Od: dejvuss odpovědí: 16 změna:

Dobrý den chci se zeptat čím to může byt když mi nejde zapnout počítač, na zakladní desce svítí dioda a svítí i HDD LED ve předu na pc ale přes tlačitko to nejde zapnout, včera jsem koupil novvý zdroj a jediné co je stare je PC CASE

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No, tak to bude nejlepší všechno rozpojit a znovu zapojit. Ovšem už pořádně, tak jak to má být.

jabraka*
hodnocení

0x

Když mi PC klekne a nejde zapnout normálně,stlačím startovací tlačítko půl minuty a počítač se mi restartuje.Po čase se systém znovu restartuje,někdy dá možnost startu i v nouzáku.Po dvojím trojím restaru jsem OK-Zkusit se musí leccos.

JB

tommmmmmmmmmmmm

nesel mi zapnout vypl jsem zdroj a zapl asi 10 a pak jsem podrzel tlacitko na pul minuty a fungoval

hodnocení

0x

Mě se před lety stalo to samé - taky nešel vůbec zapnout - večer běžel normálně a ráno se ani nehnul.

Závada - motherboard odešel do křemíkového nebe.

Naštěstí byl počítač ještě v záruce.

dejvuss
hodnocení

Mi práve deska normálně svítí a je to nový sestavený PC a ještě nebyl zapnut

hodnocení

0x

Je málo informací a rozporuplných.

Je to celý nově sestavený počítač, nebo jen nový zdroj? Pokud svítí dioda HDD, počítač je pravděpodobně zapnut. Točí se disk a ventilátory zdroje, procesoru, case?

Co operační systém? Pokud je to nově sestavený PC, musí se do něj nainstalovat, počítač nebude fungovat jen tak.

dejvuss
hodnocení

Nově sestaveny pc, netočí se nic a svíti dioda na desce

Pokud budeš úmyslně dávat neúplné informace, tak je z tebe nikdo tahat nebude. Tak znova. Sestavil jsi počítač, kde jsou všechny (?) komponenty nové, chtěl jsi jej zapnout abys nainstaloval systém (?) a PC se nerozeběhl, ani se nic neukázalo na monitoru? Při zapnutí se ozývaly nějaké zvuky pípání?

dejvuss
hodnocení

Ano přesně tak, na monitoru nic a pipání taky nic prostě vůbec nic

Jsou zapojeny všechny potřebné napájecí konektory zdroje do komponent, tak jak mají být? Jaká je sestava? Můžeš dát fotku celého vnitřku PC, ať je vidět zapojení kabelů? Zkus vypnout zdroj z el. sítě, vytáhnout knoflíkovou baterku z desky a za dvě minuty ji vrátit, zapnout zdroj a zkusit zapnout PC.

To, že svítí deska ještě neznamená, že je v pořádku. Pokud se netočí ventilátory když je vše správně sestaveno, bude asi vadná, protože ona řídí jejich chod.

hodnocení

0x

Ernie se možná zapomněl zeptal co zobrazuje monitor.

Tyto informace má dodávat tazatel, a ne aby je vyžadoval rádce :)

joudic*
hodnocení

0x
to vypada na spatne zapojenou grafiku nebo ramku

Nebo špatně zapojený disk, nebo špatně zapojený monitor, špatně zapojenou desku...

hm*
hodnocení

0x

A máš to zapínací tlačítko vůbec připojené?

doplněno 02.03.21 07:59:

Aha, on to tu někdo aktivoval. Obvykle na datum dotazu nekoukám, když je mezi čerstvými tématy.

Po půl roce už asi jo*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]