Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám síť v kanceláři, zatím cca 25 strojů - s doménou tj. serverem (MS Server 2016). Vše fungovalo dobře, až do chvíle, kdy jsem koupil nový router.. Klientské PC od té doby, mají přístup k internetu ale už se nemohou přihlásit do domény. Mám ideu, že problém je v tom, že jsem na routeru nastavil rozsah DHCP a dochází k tomu, že když nepřidělí Windows IPčka sám, potom se k němu nelze ani přihlásit obvyklým uživatelským způsobem. Je to možné nebo je patrně problém obecně jinde? Děkuji za případnou radu.
Moc to jasné není... Ale řekl bych, že se tlučou dva DHCP servery. Případně že ten nový přiděluje jiná jména počítačů než ten první. Windows server má zřejmě definovaná pro uživatelské stroje nějaká jména a IP adresy. To by měl dodržet i ten dový DHCP server v routeru. V MS serveru DHCP vypnout (obecně je to hodně špatné řešení ho tam mít zapnutý).
DHCP server na základě MAC adresy přidělí IP adresu a k ní příslušnou slovní (doménovou ve smyslu Internetu) adresu.
V plné míře samozřejmě jen na sítích které mají interní adresy totožené s veřejnýma (budeš se divit, ale je jich hodně). Pokud dochází k překladu adres, tak je to jméno samozřejmě použitelné jen v lokální síti. Pro MS Server by ta jména měla odpovídat tomu, co je v jeho databázi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.