Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze připojit k 1 PC 2 monitory, 2 klávesnice a myši?

Od: m44m odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,
potřeboval bych, aby 1 PC ovládali 2 lidé - každý by měl svůj monitor, klávesnici a myš. Nicméně by to mohlo fungovat tak, že by nepracovali zároveň (buď jeden, nebo druhý)
Je možné mít na jednom PC 2 monitory, 2 klávesnice a myši? A bylo by ev. možné, aby pracovali nezávisle na sobě a zároveň?

Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano lze.

V praxi se tomu říká MultiSeat. Lze buď pomocí klientských jednotek připojit větší množství účastníků, případně jsou specializované SW, kde lze třebas nezávisle na sobě obsluhovat 4 uživatele (např. ASTER).

Když jsem byl na základní škole, byla tak řešená učebna IT. Jeden server PC a k němu připojeno 12 stanic. Je to méně finančně náročně, než kupovat 12ks samostatných tower PC.

A kolik by to tak v součtu stálo, MultiSeat včetně software pro dvě pracoviště? Jako komplet...Když je to pro osm, dvanáct stanic, tak se cena základní stanice a softwaru rozpočítá na větší počet účastníků...Ale při dvou...? Jedině snad Aster Home...při ceně cca 1400,- ročně... A to v dlouhodobém režimu vyjdou levněji 2 PC v síti

krtek6
hodnocení

0x

ano, ale je to složité...jmenuje se to virtuální prostředí... "počítač v počítači"

hodnocení

0x

Dva monitory jsou naprosto běžné. Dvě klávesnice a myši už méně, ale dá se. Viděl jsem u jednoho lékaře, že to takhle měl a pracoval na PC buď on, nebo sestřička... ale vždy jen jeden z nich.

Současnou práci obou ani pomocí virtualizace jak radí kolega si nejsem jistý. Dovedu si představit, že se vzdálenou plochou na jednom monitoru zobrazuje virtuální PC a na druhém to na kterém virtuál běží, ale už ne současné ovládání obou uživatelů. Podle mne se budou přetahovat o "myš" (ovládání).

Je pravděpodobné, že na to existuje specializovaný software, ale bohužel ho neznám a nemám praktickou zkušenost.

pcmann

Tak přesně tohle řeším - práce sestra x lékař na 1 PC, např. lékař vyšetřuje, sestra píše na PC. Mohl byste mi prosím napsat, jak to vyřešit v praxi?

Děkuji!

Je to stejně jednoduché, jako je tu napsáno. Připojíte dva monitory (nastavit na duplikovat - na obou bude to stejné), dvě klávesnice a dvě myši. Všechno bude aktivní a funkční.

@mikihans *palec*

Akorát se nesmějí oba o myš prát. A monitory by bylo vhodné se stejným rozlišením, ale rozdílné jdou taky nastavit s ořezem obrazu případně SW gr.karty.

Přesně jak píše @mikihans... ideálně dva stejné monitory. V nastavení se vybere "duplikovat", takže oba zobrazují totéž. Klávesnice s myší fungují normálně (je třeba použít s USB rozhraním) a není podle mne potřeba nic speciálně nastavovat. PC pak používá vždy jeden z uživatelů, aby se nepřetahovali o to, co se momentálně děje na monitoru.

hodnocení

0x

K čemu to chcete využít? Pak by se snad dalo smysluplně poradit...Jinak 2 PC v síti...ale uvidíme, co tazatel...

hodnocení

0x

Dva monitory, dvě klávesnice a dvě myši problém nejsou. Ale pro 2 lidi v domácím prostředí tak, aby pracovali nezávisle na sobě, je nejrozumnější varianta dvou samostatných počítačů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]