Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivace XP

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Do staršího počítače jsem přidal další disk který mi zbyl z počítače který odešel do věčných lovišť.

Ten disk jsem zformátoval protrože jsem ho používal na data - před tím na něl byly XP a byl 160GB.

V tom starším počítači byly taky XP na disku 80GB.

Sehnal jsem instalaci Win7 a ty XP na 80 disku přeinstaloval na win7 a aktivoval.

To vše před několika lety.

Nyní jsem si sehnal instalaci XP a dal je na ten 160GB disk - ty instalace XP jsou OEM verze.

Mám přístup k několika vyřazeným počítačům s XP z kterých jsem si opsal product key.

Ale když jsem ty XP chtěl aktivovat tímto "klíčem" tak ani jeden není správný.

Jaký by byl správný - ten z toho kde byl disk 160GB z kterého mám už jen disk a nebo z toho kde byl původně 80GB?

Anebo OEM verze takto nelze aktivovat a je to vázané na základní desku?

A jak by to šlo aktivovat?

Protože když ten počítač na kterém byl disk 160GB tak ještě v záruce odešla základní deska.

Jinak product key nemám z toho počítače kde byl 160GB disk a ani z toho kde byl původně 80GB disk.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Koukni na uložto. Tam se určitě válí staré cracky Windows xp validator nebo activator. Ty uměly přepsat ty správné registry aby se widle nesnažily ověřovat pravost. Ten oem je opravdu vázáný na konkrétní desku protože je mrkvosoft prodává za třetinovou cenu oproti plně přenosné licenci která je po zaplacení doživotní a můžeš ji použít na dalším počítači pokud jsi jejím majitelem.
U sedmiček se pak už spíš než crack, používaly pre-activated.instalačky, které se už při instalaci chovaly jako registrované.
31.08.20 13:06
hodnocení

Mrknu tam

hodnocení

hodnocení

0x

Pokud vím, tak OEM verze je vázaná na jeden konkrétní počítač a nelze jí instalovat kamkoliv jinam. Právě proto je to OEM verze.

hodnocení

Právě ten co mi to CD s instalací půjčil, tak mi říkal, že je to OEM a v případě potřeby s níí přeinstalovává počítače s XP a product key zadává ten co je napsaný na tom konkrétním PC kreré přeinstalovává.

Tak tomu nerozumím.

hodnocení

0x

Ono u XP byl vždycky problém sehnat tu správnou instalaci k tomu product key...

hodnocení

0x
A je nějaký konkrétní důvod k používání neaktualizovaných xp? Na net a podobné věci stačí běžnému bfu linux.
hodnocení

Protože mám hardware který na aktualizovaném OS neběží - nejsou na to ovladače a na XP běžel, tak zatím zkouším XP, Pak můžu zkusit něco jiného než od mrkvouse. Ale zatím zkouším to na čem to běželo.

asd1
hodnocení

0x

Šlo to i online, ale jestli to ještě funguje netušim..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]