Nejste přihlášen/a.
Do staršího počítače jsem přidal další disk který mi zbyl z počítače který odešel do věčných lovišť.
Ten disk jsem zformátoval protrože jsem ho používal na data - před tím na něl byly XP a byl 160GB.
V tom starším počítači byly taky XP na disku 80GB.
Sehnal jsem instalaci Win7 a ty XP na 80 disku přeinstaloval na win7 a aktivoval.
To vše před několika lety.
Nyní jsem si sehnal instalaci XP a dal je na ten 160GB disk - ty instalace XP jsou OEM verze.
Mám přístup k několika vyřazeným počítačům s XP z kterých jsem si opsal product key.
Ale když jsem ty XP chtěl aktivovat tímto "klíčem" tak ani jeden není správný.
Jaký by byl správný - ten z toho kde byl disk 160GB z kterého mám už jen disk a nebo z toho kde byl původně 80GB?
Anebo OEM verze takto nelze aktivovat a je to vázané na základní desku?
A jak by to šlo aktivovat?
Protože když ten počítač na kterém byl disk 160GB tak ještě v záruce odešla základní deska.
Jinak product key nemám z toho počítače kde byl 160GB disk a ani z toho kde byl původně 80GB disk.
Pokud vím, tak OEM verze je vázaná na jeden konkrétní počítač a nelze jí instalovat kamkoliv jinam. Právě proto je to OEM verze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.