Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání notebooku

Od: asija odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Poslední dobou se mi zdá že se mi přehřívá v notebooku procesor, jenom když jsem na internetu tak jeho teplota činí 50 stupnů, co mám dělat?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Poslední dobou jsou venkovní teploty nad 30 stC.To i dobré větrání neuchladí procesor.Někdy jen postačí podložka,která NTB nadzvednePomůže i přídavný ventilátor vedle.

JABRAKA

host
hodnocení

1x

Záleží také na tom, jak je notebook často používaný, v jak prašném prostředí, a jak jsou volné větrací otvory.

Po několika letech bývý nutné větrák a větrací otvory vyčistit od nánosu prachu.

doplněno 01.09.20 18:31:

Čištění notebooku od prachu je běžná záležitost, dělají to profíci, kteří to umějí a dají vám na provedení a vyčištění záruku.

Je s podivem, jaký špalek prachu se v mřížce před ventilátrem nastřádá a úplně brání přívodu vzduchu k chladiči a procesoru.

U některých notebooků je přístup k ventilátoru poměrně snadný, u některých (např některé typy Lenovo) se musí sundat skoro všechno zespodu a pak ještě shora klávesnice a pak teprve se dá dostat k ucpnému místu. Prostě to chce profesionální firmu, která v případě potřeby má i náhradní ventilátor, vazelínu, originální šroubky potažené vrstvičkou silonu (nylon-coated screws), aby opravdu držely jako po zakoupení nového.

hodnocení

0x

V prvním kole vyčistit větrák od nánosu prachu. Čištění zvenčí, bez rozebrání NTB obvykle nebývá úspěšné. Nicméně 50°C není žádná vysoká teplota.

asija
hodnocení

nevím mě se to zdá na net dost..

clovicek*
hodnocení

0x

50 v mírný záteži je OK , kolik ti to dělá v 100 zatížení? Jestli nad 75 tak už se pak vyplatí s tím něco zkusit udělat. Ale záleží na NTB a procesoru někde je to pořád v pohodě.

asija
hodnocení

No v 75 mi to dávalo nějakých 55 stupnů..

novak1*
hodnocení

0x

Skusit restartovat, vrátit se do bodu- bod obnovení ale ne príliš hluboko aby se nazmazali duležité veci. Možná to delá neco nainstalované ,napr. antivirák z webu. Nekteré hry zatežují počítač. Príliš hodne práce zaťežuje počítač.

figurek*
hodnocení

0x

úplně normální. Kupte si chladič.

asija
hodnocení

Při hraní her jsem na 60.

pepeek

60 stupňů při hraní je na notebook dost dobrý. Není co řešit. Problém by to byl až kdyby teploty přesahovaly 75 stupňů celsia.

novak1*
hodnocení

0x

Musí být hladký povrch stolu aby mohl proudit vzduch,podložit neco aby byl počítač výše.

111®
hodnocení

0x

měl jsem Fujitsu, který topil jak kamna, ruka se na něm nedala udržet už od koupě. Po 3 opravách =výměna základní desky mi ho vyměnili za jiný typ, to je zatím držák auž asi 10let. Krom Fujitsu mám ještě ThinkPad 420 a ten netopí vůbec, větrák nevím že by jel. Takže strašně záleží na kostrukci...Kolik topil před tím než se ti začal zdát ten sen, že topí moc...
Čím jsi to přepastoval? jakou pastou? Já mám nejlepší zkušeost se silikonovou vazelínou v tenounké vrstvě, ta ještě nikde nevyschla...

doplněno 01.09.20 13:36:

říkáš u her, jakou to má grafiku? integrovanou nebo samostatnou? pokud integrovanou, není se co divit...že ti topí procesor, když je jeho součástí grafika...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]