Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IT programování začátky

Od: dejvid* odpovědí: 15 změna:

Ahoj celkem se poslední dobou zabyvam tím, co by chtěl v budoucnu dělat a taktéž se tím živit.Zatím chodím na blízké gymnázium v regionu a všech,co jsem se ptal, mi vždy odpovědělo, že v IT- programování,spravování sítí atd. je budoucnost s navyšujicím se platem a velkou poptávkou po lidech,což asi nelze popřít.Tahle myšlenka se mi na tuhle práci líbí, jenže nemám s tímhle naprostou žádnou zkušenost a chtěl bych nějak začít a platit si ze začátku za kurzy je podle mě blbost,když nic nevím. Proto se ptám,jestli tu není někdo,kdo by měl s tímhle zkušenost nebo někdo jako já. Mám dost v času a v průběhu studia bych se rád přiučil :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itguru*
hodnocení

2x
Na w3school.com jsou tutorialy od úplného začátku včetně teorie a příkladů. Já se tak naučil HTML a udělal par webů. Jsou to základy, bude ti to stačit, aby tě někde prijmuli. ve firmě si pak dělají své zaškolení a starají se o rozvoj zaměstnanců.

gordon
hodnocení

1x

itnetwork.cz/...

to by pro zacatek mohlo stacit

gordon
26.08.20 22:32

gordon

mentora asi tezko najdes...takovym lidem nemas co nabidnout a oni neradi "ztraceji cas"

takze ...samostudium jako drtiva vetsina.

hm*
hodnocení

1x

> v IT- programování,spravování sítí atd. je budoucnost s navyšujicím se platem a velkou poptávkou po lidech,což asi nelze popřít

Z vlastní zkušenosti to klidně popřu. Snad v Praze a možná ještě někde to platí, ale jinak si moc nemaluj.

Souhlas. Pokud to není TOP firma (Honywell, IBM a pod) tak to zase mos velká sláva není.

Ale jo, dá se i mimo Prahu, ale hledání trvá déle. Především ale platí jako v každé jiné práci - co si nevyjednáte hned na začátku, to těžko už nějak zásadně změníte v budoucnu. Chcete-li výraznou změnu, je potřeba změnit práci. Rozhodně se nestává, že by došlo k nějaké zásadní změně v rámci jednoho pracovního poměru.
joudic*

dobry programator nevi co je plat a pracovni pomer

priklad11*

Vzpomínám na jednu státní zakázku kterou vysoutěžil manik který ani nevěděl kolik má byte má bitů. Pak si najal šikovné programátory někde od Pardubic. Ti mu to sprogramovali. Těm možná zaplatil 10% vysoutěžené ceny. Tak se dělá kšeft

Proč by ne. Pokud takovou zakázku sežene a dokáže zorganizovat patřičné lidi. Já zase vím o případech, které naopak nedopadly moc dobře. Ne každý má schopnost či odvahu do něčeho takového jít.
Znám také lidi, co chtějí jakousi "jistotu" pracovního poměru, kdy řeší pouze odborné věci a nemusí se zabývat organizačními záležitostmi. Případně vysoce odborné pozice ve velkých firmách, které prostě člověka na volné noze do projektu nevezmou.

hodnocení

1x

Prohramování je především hobby. Učit se to nějak zpaměni jako letopočty v dějepisu - to opravdu nejde. Ono je to částečně i umění a tvořivá práce.

Já se nejvíce naučil, když jsem chtěl něco pro sebe. Kdysi třebas vycházely v jednom časopisu různé matematické úlohy, tak jsem zkoušel jsetli by se to nedalo naprogramovat.

jimmy
hodnocení

0x
Mě vše taky ukazovalo IT, bohužel to nevyšlo a šel jsem na Strojírenství, ale vím, že by mě IT bavilo, bohužel nevím prostě, jak se to naučit.. :-/
Prostě, co vždy udělat, proč to udělat, atd... Koukal jsem různé na "tutoriály", avšak, no nic moc.. :-/
Já jsem si dělal webové stránky a dost mě to bavilo (sice jen přes tvn. Website builder), ale opravdu mě to bavilo a stále baví... :-D

joudic*
hodnocení

0x
jestli vam nestaci google ted, co budete delat potom? Na velkou karieru programatora to zatim moc nevidim...

hodnocení

0x
S výběrem práce je to těžké. Já osobně bych si hledal něco co mě bude bavit a zároveň mě uživí. V práci člověk je podstatnou část života, čili je dobře když ho to baví (aspom občas )
Cas je drahý, asi jen tak někoho neseženete kdo by vás vedl. Napadají mě nějaké možnosti, jako podívat se po nejakem kroužku či už se zaměřit na vhodnou vnějšku. Ale nejlepší je se nebát a psát si nějaké věci pro zábavu, čili samostudium.
Chodíte li na gymnázium, možná máte rád matiku a fyziku. Muzete si zkusit jak simulovat gravitaci, JavaScript. Je to hezky popsané.

youtu.be/...

tvfanda*
hodnocení

0x
Zeptejte se svých spolužáků, jestli nemá někdo zkušenosti s programováním nebo zájem se to naučit, ve více lidech to půjde lépe.
Existují knížky nebo stránky, které se zabývají programováním od úplných začátků, zkuste si to vyhledat. Nevím, které programovací jazyky se dnes nejvíce používají, tak vám lépe neporadím, já jsem začínal s BASICem a PASCALem.
V současné době mnoho firem shání lidi pro programování průmyslových automatů, protože automatizace a robotizace se rozšiřuje, ale schopných programátorů je nedostatek. Tak si myslím, že máte šanci se uplatnit, ale počítejte s tím, že se budete muset učit celý život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]