Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pripojeni k netu - problem

Od: kokky odpovědí: 5 změna:

Zdravim. Mam tento problem a nevim si rady. Bydlim v rodinnem dome. Internetove pripojeni je v prvnim patre. Pouzivame router Wi-Fi. Ja se pak odstehoval do prizemi a natahl si ve zdi jeden kabel pro pripojeni k netu. Casem jsem ale poridil sve pritelkyni novy pc. Jelikoz jsem nemel kabel pro pripojeni, poridil jsem ji Wi-Fi kartu pro bezdratovy prijem. Jenze je tu problem, ze spojeni casto pada a ve hrach to laguje a odpojuje se. Je mozne teda nejak ten muj kabel k netu rozdlit na dva? Zkousel jsem switch, ale neslo to. Mohli byste mi nekdo prosim poradit, jak na to? Stacil by nejaky router? Dekuji moc za vase rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě by stačil i ten switch,něco děláte špatně.

hodnocení

0x

Pokud je v 1. patře opravdu router tak stačí na jeho lan port navěsit switchů kolik jen chcete. Koupit routere je řešení, ale nejdříve nám prozraďte co máte v patře. A co je to za switch?

kokkx
hodnocení

0x

Jedna se o router Belkin_N1_Wireless_3FCE76.

Dobře a ten switch? Neni to nějaký starý? Jde o to že to musí umět. Další možností je rozpárovat kabel- po jednom kabelu mohou běhat 2 pc v pohodě- nahoře udělat 2 konektory a dole nacvakat do dvojzásuvky a máš pokoj i bez switche :) Je to prasárna ale dělá se to

infojet.cz/... klasicky používáš jen páry 1-2 a 3-6 ty ostatní použiješ pro druhé pc, ale na konektoru musí mít zase pozice 1-2 a 3-6 chápeš?

Každopádně ten switch by měl normálně běhat, ty starší mají přepínač, neni tam nějaký uplink? Je funkční?

kokky
hodnocení

Ten switch je asi rok stary. Je to nejaky SMC switch. Zjistil jsem, ze kdyz ho pouziji na pc, kde je system Windows Xp, tak neni problem. Ale my mame dole oba dva system Windows Vista Ultimate. Tam kdyz to pripojim pres ten switch, tak me to v te siti neidentifikuje a hlasi mi to omezene pripojeni. Nenajde to zadnou sit a ten router Belkin vubec nevidim, jakmile pripojim kabel primo do pc, tak si to ten Belkin hned najde a jede bez problemu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]