Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji pomoc k připojení k internetu. Prakticky mám pokaždé na spodní liště u sítě ikonu alias Zeměkouli. Trvá mí to vždycky, než se mi podaří dosáhnout připojení k IE. U telefonického přiihlášení/ O2 / mi to pravidelně hlásí chybu na modemu. Jak mám postupovat? Poraďte mi prosím. Děkuji. Pepa
Pepo, postupuj tak, že požádáš buď poskytovatele internetového připojení nebo někoho z tvého blízkého okolí, aby se na tvůj problém podíval osobně.
Rozumím, že pro člověka, který s počítačem nepracuje každý den, není snadné popsat přesně závadu a její projevy. Ale z tvého popisu a dotazu tady já nedokážu poradit.
Také se mi někdy objevuje ta zeměkoule, nebo takové schody a ty jsou přeškrtnuté, když jsem odpojená od internetu. Nikdy se já samozřejmě neodpojuji, ale prostě se mi to dost často stává. Také mám starý ten modem. Já mám Zyxel a prostě to vypadává. Musíte napřed kliknout na tu zeměkouli, pak kliknout na "internet doma" a pak na "připojit". Většinou se to připojí ihned, ale někdy to chce heslo. A někdy musím úplně vypnout ze sítě ten Zyxel, chvilku počkám a pak zase strčím do zásuvky a pak to zase jede. Teda doufám, že jsem dobře rozumněla otázce a že si tady zase necintám pentli o něčem úplně jiném.
píšeš to docela dobře, akorát se koukni na ten obrázek jestli to tak máš nastaveno..body ti dávám
111, moc děkuji, já jsem v tomhle dost nemehlo. A právě že jsem koukala na to, co jsi poslal, a pokusím se to zkontrolovat. Možná, že to tam mám opravdu zaškrtnuté a proto se mi to vypíná.
Já jsem také pouhý uživatel, ale se "zeměkoulí" mám zkušenost - na chalupě využíváme připojení souseda, který tam bydlí nastálo. Poskytovatele má O2, my jsme v dosahu jeho modemu s wifi (samozřejmě je to s jeho souhlasem, nabídl nám to sám). A tam se mu (i nám) "zeměkoule" také často objevuje. U něj je to z důvodu zastaralého modemu, má ho víc jak 10 možná 15let. Měl by si pořídit nový, už mu i kvůli tomu před dvěma roky volali z O2, aby mu vnutili něco nového a chytrého, za co by platil každý měsíc paušál. To odmítl, že si koupí svůj, ale ještě se k tomu nedostal. Faktem je, že mu to i zpomaluje net. Takže se podívej na svůj typ modemu, kdy byl vyroben a jak dlouho slouží. Požadavky na modem jsou jiné než byly před lety, a některé starší typy modemů mají potíže a nejde to vyřešit jinak, než pořízením a instalací nového s odpovídajícími parametry. Jinak tu "zeměkouli" řeším na NB tak, že spustím u ikony přístupu k internetu pravým tlačítkem myši funkci "odstranit potíže". V 90% případů to pomůže. Pokud ne, tak zaběhnu k sousedovi, aby restartoval modem.
není zač...neznalí to mají obvykle zafajfknuto, to je první co u někoho kontroluji...a u sebe občas po aktualizaci také...
Já jsem zadala "správce zařízení" do lupy(Sem zadejte hledaný výraz) na dolní liště a Správce zařízení se mi poslušně ukázal. Pak už hledat podle abecedy Síťové adaptéry/ a ty rozbalit. Po rozbalení jsem tam měla trochu jiné názvy. Čili jsem klikla na první v seznamu (Ralink ... Wi-Fi adapter) a ten měl políčko řízení spotřeby. A bylo zaškrtnuté (že může vypínat), tak jsem ho odškrtla. čili taky díky, jsem o fous znalejší
Přesně tak, mně se to vžycky vypne po aktualizaci. To je pravidlem. jakmile dělají nějakou aktualizaci, tak se musím znova připojovat. Já se na to zítra podívám, sice jsem to už teď zkoušela, ale já to opravdu večer nezvládnu, už jsem holt stará a večer na tohle už nemám. A kdybych si zítra nevěděla rady, tak bych se s dovolením znova zeptala. Nespěchám, protože jsem to nevěděla doteď, tak klidně vydržím čekat, až budete mít čas.
Tak jsem to našla, ale já tam nemám vůbec nikde to políčko, kde by bylo napsáno, že se může sám vypínat. Prostě tam je síťové připojení Wi Fi a mám zaškrtnuto automaticky připojovat, jiná možnost tam není. Nebo to je napsáno tak, že já tomu nerozumím. Což je také možné. No zatím jsem se to naučilo dělat tak jak jsem popisovala, tak se v tom raději nebudu hrabat, protože těm odborným názvům nerozumím a ještě bych něco vymazala a ani bych pak nikomu nedokázala vysvětlit, co jsem to vlastně udělala.
Nevím co to znamená "externí". Mám prostě ten Zyxel router a ten je samozřejmě postavený na stolku. To je právě ten problém s lidma jako jsem já a možná i tazatel. Moc se v tom nevyznáme a nevíme co některé výrazy znamenají. Takže když odpovídají odborníci, nerozumíme. Pro mne slovo externí znamená, že to není uvnitř, ale venku. A mám stolní počítač Lenovo a ten wi-fi přijímač mám postavený mimo. Signál přijímám přes pevnou telefonní linku. To je vše co vím. Jsem u 02.
Mám Tesco mobil,co je taky O2. Taky mi to delá. Objevuje se zemekoule. Mám to zadané na automatické pripojení k internetu. A když se objeví zemekoule tak na modeme zadám pripojit a když se pripojí tak hned zadám odpojit. Počkám chvíli a internet se sám pripojí a zemekoule zmizne. A když znovu internet vypne a objeví se zemekoule tak to celé opakuji. Taky mám starý modem. V Nastavení , síť a internet ,mobilná síť,tam to je. Dá se to taky zapnout prímo cez modem ,obejít windows potom se to tak často nevypína ale z ničeho nic to začne žrát MB. Musí to jít pres windows- Povolit Windowsu aby udržoval mé pripojení.
A když blbne modem a píše znova vytočit tak prepnu v nástroje ras a ndis a opačne. Síť mám nastavenou wcdma a všechny pásma.
Mě se tam taky objevuje ta zeměkoule.Někdy to celkem trvá než se to zase připojí.Uvažuji o novém modemu ,ale nevím jaký koupit? Je to jedno jaký nový nebo ne?
Před asi půlrokem jsem se na to dívala a nejlépe je se buď poradit s někým, kdo tomu rozumí, anebo to zjistit přímo u poskytovatele internetu. Ještě je také dobrá poradna na zive.cz, když jsem nějakou prkotinu nevěděla, tak se mi tam skoro vždycky ji podařilo najít, kdysi jsem takhle dokonce sousedovi dokázala nastavit správně mailového klienta, nešlo mu z něj odesílat pošta. Modemy jsou různé cenové hladiny a záleží, co člověk potřebuje a hlavně! záleží na parametrech, aby byly ty správné, aktuální a modem tak vydržel funkční opět dlouhou dobu.
@futra: není to jedno, záleží jakého máš poskytovatele, jestli po pevné lince, musí to umět VDSL neba ADSL+ , myslím sle že už jen VDSL, nejsem si jistý, ale přesně ti to řekne poskytovatel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.