Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google adwords - CPC

Od: aksk odpovědí: 3 změna:
Zdravím, založil jsem si před pár dny google adwords a čekal jsem cenu okolo pár korun za klik max. Pro mě teda velkým překvapením (s nastavením rozpočtem 91kc denně) mi prvni den na web klikli dva lidi a cpc činilo 31 korun. Nyní další den klikl člověk jeden a cpc činí cca 45 korun. Jak je to možné, že se cpc zvedlo a vůbec, že je tak vysoké? Přeci čím větší cena, tím lepší umístění a tím více kliků ne? Opravte mě prosím pokud se mýlím, rád bych porozuměl systému jakým se to řídí, ale z ničeho na internetu to moc nemůžu pochopit.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ne, čím vyšší cena tím lepší umístění a šance na víc kliknutí, ale tedy i více plateb. Když se platí za klik.
Doporučuji nastavit automatické cpa na hodnotu, která se vám to dá rozumná. Podle oboru podnikání.
Každopádně i cpc lze nastavit na max a to se nepřekročí. Není to cena za konverzi? To by dávalo smysl. Konverze je potřeba měřit. Klik není nic co vede k zisku.
Jaký máte obor podnikání, reklamy?

aksk
hodnocení

Elektroinstalace, zabezpečovací systémy, kamerové systémy

hodnocení

0x

Doporučuji zaměřit se na CPA - to je smysluplná metrika, kdy vás zajímá kolik stojí úspěšnost (prodej, objednávka, cokoli). Že někdo klikne na web není úspěch, pokud třeba neprojde alespoň 5 stran apd. Klik pro vás nemusí nic znamenat (úspěch).

Každopádně CPC mi funguje dobře. Mám staveno max 2kč a reálně to je 1,75kč. To nastavení je na dvou úrovních, na každém klíčovém slovu (to má přednost!) a na kampani. CPC moc nepoužívám, musí se používat pro malé rozpočty, protože CPA by neměla dost dat.

Google adwords - CPC
Google adwords - CPC #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]