Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nikdy jsem nevlastnil laserovou tiskárnu a nyní uvažuju o koupi. Někde jsem se dočetl, že u některých lejzrovek se mění tiskový válec zvlášť. Znamená to, že některé tiskárny mají válec součástí tonerové cartridge a některé ho mají uvnitř tiskárny? Něco jako analogie inkoustových tiskáren, kdy např Canony používají jednotlivé zásobníky a tisková hlava zůstá vložena a některé jiné mají tiskovou hlavu součástí cartridge toneru a mění se vlastně s každou výměnou cartridge?
Děkuji za případné vysvětlení.
U levných lejzrovek - typicky většina HP - je válec součástí kazety s tonerem. Takže se to mění současně. Plniči toneru toho často využívají a pokud je válec v pořádku, tak jen dosypou tonerový prášek.
Některé mají toner dosypávací a válec vydrží více, typické jsou tiskárny firmy Kyocera, kdy je válec s výdrží 100 tisíc až 500 tisíc stran, toner se dodává jako kazeta ze které se to po zasunutí do tiskárny automaticky přesype.
Ale na druhou stranu - proč vlastně chceš lejzr? Kvalitní tankový inkoust ti udělá lepší službu za pár halířů na stránku. Vím to z vlastní zkušenosti, jako profík jsem inkousty nesnášel. Ale teď doma (domácnost+malá kancelář) je to naprosto ideální - malé, tiché, provozně levné, neřeším jestli tisknu barevně nebo černobíle, při té ceně to nemá význam rozlišovat. Inkoust co jsem k tomu dostal při koupi jsem za dva a půl roku ještě nespotřeboval. Zkus se kouknout na vlastnosti tiskárny Epson L3150 / L3151 / L3156
u výměny válce samotného je třeba pracovat rychle protože mu neprospívá po vyjmutí z černého obalu nechat ho ležet na světle. Samotné válce jsou u profi tiskáren nebo kopírek. Implantování do kazety s tonerem se tomuto vyhneme. Jinak pokud je třeba válec očistit, použije se líh...
Doma tisknu občas. Vlastnil jsem několik ingoustovek a všechny skočily podobně. Problémy díky vyschnutí. U poslední jsem se snažil o to starat a aspoň jednou týdně vytisknout třeba jen nějakou blbost. Bohužel občasné zapomenutí a nakonec to dopadlo jako pokaždé. Proto chci zkusit laser.
Mám doma již třetí laser. Od roku 1996 s HP LaserJet III zůstávám u HP. Rozhodlo asi, že válec je součástí toneru. Málokdo si uvědomuje, že kromě tonerových kazet musí občas kopit "drum", jak se kdysi pojmenovával válec. Například u OKI tiskáren, a jiných, potom prudce vzroste náklad na tisk.
Vyplatí se vybrat repasovanou profi (ceny nových nado 15 tisíc Kč), které ve třetině tiskové životnosti (zapsáno v paměti tiskárny a lze vytisknout) se potom dají koupit od 3 tisíc u černobílých.
Používám znovu-plněné (použité) a zatím spokojenost. Objednávám od tisknulevne.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.