Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spustit jako správce

Od: novak1* odpovědí: 11 změna:

Spustit jako správce ,co to znamená? Když zadám nejakou aplikaci ,Spustit jako správce nic se nezmení. Na co to je? Ani žádná ikona neukazuje že je to spuštené jako správce. Když zadám Pripnout na Start tak se zmení nápis a ikona ale když zadám Spustit jako správce nic mi to neoznamuje že je to spušteno jako správce.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itguru*
hodnocení

3x

Jelikož je to tvůj osobní pc, správce jsi jistě ty sám. Proto nevidíš žádnou změnu. Kdybys to zkusil na pc ve škole nebo práci, vyskočilo by na tebe přihlašovací okno správce.

Vyzkoušet to můžeš tak, že si na svém pc uděláš další účet pro hosta, např ségru, mamku, a dáš jim práva hosta. Když budou chtít něco instalovat, budou muset požádat tebe, jakožto správce, aby jsi to potvrdil.

novak1*
hodnocení

Takže zbytečne klikám na to,Spustit jako správce? Ono to taky stmavne obrazovka a objeví se nápis ,Chcete vykonat zmeny?

Ale jak muže být aplikace správcem?

111®
hodnocení

2x

víš co dělá správce sítě ve firmě? tak na to stejný..P.S. Kolik ti je let? @:novak1

doplněno 15.08.20 16:37:

jsem ti psal že Spustit při startu, ale je otázka, jestli se nespustí jen SW a ty chceš aby najela rovnou telka, bez zasunutýho USB-TV určitě nenajede a autorun to asi nemá...P.S. Mě bude 77 a radím..

novak1*
hodnocení

Usb mám zasunutý porád .

Normálne chci aby se to spustilo jak media center kdysi. Bez pomoci dálkového ovladače a nebo klikáním na ikonu.

anon65534
hodnocení

1x

Spustit jako správce znamená že program je spuštěn pod účtem administrátora počítače a má všechna práva jako onen administrátor.

Samozřejmě pokud již administrátorská práva máš nic se nezmění

novak1*
hodnocení

Aha,takže to už jako správce je. Je tam taková žlutomodrá ikona.

Já chtel Avermedii nastavit tak aby se ta telka spouštela sama pri spuštení ,tak jsem uvažoval že by ji skusil dát jako správce. Proto se ptám. Ale když řikáš že už správcem je tak treba skusit jinou možnost toho spuštení.

Hochu me bude brzo 60let ,když se ptáš.

anon65534

Pokud chcete nastavit program aby se zapínal po spuštění (a pokud tuto možnost nenabízí sám program), stačí zkopírovat jeho zástupce (třeba ikonu z plochy) do složky po spuštění nevím jaký používáte operační systém ale univerzálně by se tam mělo jít dostat pomocí klávesové zkratky win+r a do pole zadat shell:startup a potvrdit, měla by se otevřít složka do které je potřeba zkopírovat/vytvořit vní zástupce

111®
hodnocení

0x

co by byla aplikace správcem, jak jsi na to zase došel? Správce je obvykle ten první do s NB manipuluje a instaluje, ostatní jsou uživatelé...ty jsi jednak uživatel a pokud jsi na NB jako jediný uživatel, tak si automaticky správce...klikat jako správce nemusíš, ale za týden tu budeš psát, že proč nemůžeš instalovat nějaký SW...ach jo, "@:novak1"

novak1*
hodnocení

Napr. na Avermedii je možnost Spustit jako správce . Zadal jsem to ,objevil se nápis modrý, Chcete udelat zmeny? Kliknul jsem že ano a nevidím zmenu.

111®
hodnocení

0x

to je běžná fráze odezvy...jinak nápověda WIN:=F1

novak1*
hodnocení

Takže nic se nestane . Potom naco to tam je ,Spustit jako správce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]