Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD disk je Mass Storage Device

Od: slatored® odpovědí: 9 změna:

Jeden můj HDD disk se hlásí jako Mass Storage Device a nejde na něj proto Klonovat system v přes WinToHDD.

Poraďte pls, jak disk naformátovat (nebo co kde udělat?),

aby se to Mass Storage Device ztratilo a disk se choval normálně,

jako všechny ostatní disky?

Dík předem. JJ

Jestli tady píšu nějaké nesmysly, tak sorry - jsem jen LAMA.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perdotax
hodnocení

2x
Je mozne jej připojit pres SCSI, SATA, seriovy, paralelni port, irda, Bluetooth, WiFi, PATA... jake mate na notebooku i/o rozhrani?

hodnocení

2x
S problémem windows neporadím. Nicméně bitovou kopii z čehokoliv na cokoliv zvládne třeba mozilla. A ano, usb bude vždy mass storage.

hodnocení

Zjistil jsem, že Mass Storage Device znamená, že disk je připojen přes redukci v USB.

Když je vložený do PC, tak funguje normálně.

Chtěl bych si ale na tenhle disk naklonovat syste, z NTBku, abych měl zálohu.

Jak ale ten HDD připojit k NTBku, jinak, než přes USB?

jj

hm*
hodnocení

0x

Ty Widle fakt umějí klonovat jen na disk připojený jinými sběrnicemi a ne přes USB? Nedá se teda disk z toho notebooku přendat do normálního PC?

hodnocení

To Ox: Děkuji moc za odpovědi a snahu.

Je to tak, že jsem se pokoušel zachránit 10 let starý NTB Asus N10Jc (s Atomem), kde byly ještě XP.

Nainstaloval jsem na něj W7, ale NTB už je tak pomalý, že ho asi vyhodím.

S čistým systémem byl docela svižný, ale po nainstalovaní jen nejnutnějšího SW, už je zase CPU pořád skoro na 100%.

Mimochodem (mimo mísu!) - existuje nějaký FREE SW na klonování (pro W10) disků?

XXClone už nejni - ten byl bezva.

Mám teď "Hasleo WinTo HDD", ale v něm jde klonovat jen Systémový disk na jiný HDD v PC

(v tom byl ten počáteční dotaz na "Mass Storage".

V mých letech (75) se mi už nechce investovat do SW, který použiji 1 - 2 x za rok.

Potřeboval bych SW, který by nebyl omezen jen na klonování systému na něco,

ale aby uměl klonovat cokoliv a kamkoliv.

Z Vaší první odpovědi jsem pochopil, že to jde snad i ve Windows10, ale to je pro mě tajemství.

Díky za trpělivost JJ

Na 10 let starém lapťopu Lenovo jsem nainstaloval Windows 10 a v dual boot Ubuntu. Jako druhotný komp tahám po dovolených. Návody jak instalovat jsou na netu. Jen jsem musel napřed musel instalovat Windows 7 z S-Bazaru koupené za 200 Kč. Jen instalace je téměř celodenní utrpení. Na zhlédnutí a rychlo úpravu fotek a brouzdání po netu bohatě stačí. Pokud jen Ubuntu, tak bez problému ihned instalovat ze staženého obrazu třeba na flešku. Doporučuje se užít spíše klon Kubuntu. Asi 32bit, jsou v češtině. kubuntu.org/...

janh*
Pokuď je to jednojádro(dnes už i obyčejné dvoujádro),tak už ani na ten internet...Otevřeš seznam a 100%...otevřeš Facebook 100%...
Na i3 to jede asi na 30%...
Není 10let jako 10let.
hodnocení

Tak tohle už je tedy na mě moc chytré!

Kašlu na to a nějak se v tom budu plácat dál i se "sedmičkama".

Díky všem za trpělivost a odpovědi.

JJ

Klidně sedmičky. Já na spolehlivém Fujitsu-Siemens desktopu bezproblémově užívám starší "zatracované" Vista. Upravuji fotky a videa z Nikon-foťáku, dívám se na telku Skylink, poslouchám radiostanice, shlížím filmy z Blu-rey mechniky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]