Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč když jede internet 90 na 80

Od: filip* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den mám takový problém před týdnem jsem si pořídil noví internet který mi jede 90. na. 80 ale když zapnu nějakou hru tak se mi začne sekat a není to jako dříve a začnu mít 600 ping. dříve mi jel internet 3. na 6. a žádná hra se mi nesetkala takže nechápu .

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Já zase nechápu co je internet na 90, 80 nebo na 3, na 6...
karel556*

asi km/hod*smich*

hodnocení

0x

Upřesni co je dle tebe 90 na 80, protože dle mého to určitě Mb/s nebudou.

doplněno 08.08.20 17:51:

OK, tak máš MB/s. A dříve jsi měl ADSL, když jsi měl tak malé rychlosti (3 - 6)? Teď máš optiku?

filip*
hodnocení

tím myslím tohle
Proč když jede internet 90 na 80
No fajn, rychlost pekna, ale o stabilite internetu to nic nerekne. To ten graf, ktery jsi zacaral mohl byt zajimavejsi. Technologie pripojeni jaka? Pc pripojeno wifi nebo kabel?

kare
hodnocení

0x
Bezdrátový? Optika? ADSL?
Internet máte od velké společnosti nebo od místního provozovatele? Napište pro srovnání teď a dříve :) Pak můžeme radit. Myslím si, že teď máte internet od místní společnosti pomocí bezdrátu, cena a rychlost(naměřená) je vždy bezkonkurenční ale ta stabilita :(
Nemyslím si, že by se na bezdrátu dostal na tak vysokou rychlost a tak nízkou odezvu.
Nemyslím si, že by se na bezdrátu dostal na tak vysokou rychlost a tak nízkou odezvu.
Navíc snad nikdo neposkytuje na bezdrátu symetrickou linku. Tohle bude optika.
Nějak to zlobí, místo opravy je to tu znovu :)
kare
Když jsem poptával optické připojení jeden místní poskytovatel nabízel 100/100 optiku po dotazu zda je optika dostupná u nás v paneláku mi odepsal, že žádnou nemají že mají vše bezdrátově (a však s parametry co udávají), že stejně konkurence má optiku řešenou "uzlem", který je propojen bezdrátově se zbytkem. Zvolil jsem tedy konkurenci i, když je optika pospojováná bezdrátově tak alespoň na ideálních místech :) a nemůžu si stěžovat přešel jsem z ADSL od O2 na místního poskytovatele. Mám vyšší rychlost za nižší cenu, stabilita stále dobrá:)
PS: z okna vidím na telefoní ústřednu pro ADSL, proto jsem byl spokojen i s o2.
Ještě závěrem, optický router jsem nechal nad dveřmi v chodbě. Již technik mi říkal, že v případě Wi-Fi nemusím dosáhnout plné rychlosti. V případě připojení kabelem dosáhnu udávané rychlosti. (U ADSL routeru jsem využíval pouze Wi-Fi, ale je pravda, že telefoní zásuvka byla ve stejné místnosti jako počítač)
Pokud by tazatel více spolupracoval, asi by se jeho problém dal vyřešit :)
Mikihans
Bezne okolo sebe mam symetricke wifiny, asymetricke pouze xdsl. Jasne, bude to spis optika, ale z rychloti a odezvy ta wifina nemozna neni a nebo kabelovka?

filip*
hodnocení

internet mám normálně připojeny kabelem do počítače ale myslím si ze je internet hrozné nestabilní protože můj starý internet který měl odezvu 5-6 tak fungoval lépe než tento

Tak odezvu nebo rychlost?

filip*
hodnocení

píšu tu blbě download jsem měl 5 a upload jsem měl 6

Normálně kabelem je široký pojem. Do routeru vede co z venku? Pokud tématu nerozumíš, tak nám to nafoť.

hodnocení

0x

Ještě řekni, že je to offline hra :D

normalguy
hodnocení

0x
Já právě teď řeším podobnou otázku, mám optiku až do bytu kabelem do routeru a tam to mám vse bezdrat, ale i tak je to na hraní nestabilni (router nový), takže za pár dní tahám po bytu kabely. Mám místního poskytovatele
A divis se? Je to wifina...pokud je to 2,4 GHz a jeste mas okolo sebe hodne wifin a nepohral sis s kanaly tak je to bezny problem.
Bohuzel znam plno lidi, kteri prohlasuji na co mit doma datove zasuvky, preci mam wifi...

itguru*
hodnocení

0x

Já mám rychlost 20Mb/s a hrát online se s tím dá v pohodě. takže si nestěžuj za 90 nebo 70Mb/s.

111®
hodnocení

0x

Já mám rychlost 20Mb/s a hrát online se s tím dá v pohodě. takže si nestěžuj za 90 nebo 70Mb/s.
To co uvádíš není rychlost ale tok dat a laici si to pletou. Jde o to jestli ten tok dat je s chybami nebo bez chyb.
Ono totiž mít tok 90Mb/s s 90% chybovostí pojede jak šnek..a chybovost může klidně vyrobit nevhodný konektor na němž vzniknou odrazy. Takže optika do bytu se ěpatně zabroušeným skem není žádná výhra. A dojde na to jen odborník s příslušným vybavením, okem to nepoznáš. To už je spolehlivější drát do domu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]