Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání intenzity WiFi signálů

Od: bohumil® odpovědí: 7 změna:
Měl bych dotaz na znalce podstaty šíření signálu WiFi. Realizoval jsem v současné době rozšíření mé sítě WiFi u RD. Původní jsem měl realizovánu dvěma routery za sebou. Nyní, jelikož jsem potřeboval dostat signál až cca 50 m od domku a do mobilheimu (plášť oplechován Al plechem) , osadil jsem ještě navíc accasspoint. Podařilo se, ale je mi záhadou, poměrně značně kolísání tohoto signálu. Zjišťování provádím WiFi analyzerem v mobilu.
Už dříve jsem si všimnul, že i mé původní dva kolísaly. A rovněž signály okolních sousedů.
Co způsobuje toto poměrně značné a i rychlé (i během několika minut) kolísání? Dík za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zarusene pasmo? Rozhodil sis kanaly? A nerusisite se se sousedem?
hodnocení

Co se týká funkce celé mé sítě a WiFi, mám na všech komponentech (router na příjmu, na patře i accesspointu) nastaven shodný název sítě, heslo i kanály a vše mi funguje jinak OK. Měl jsem pouze problém s tím routerem na patře, tak jsem upgradovat firmware, ale nepomohlo to(vadný HW). Po osazení jiného vše OK.
A funguje to tak, že se mi zařízení (notebooky a mobily) připojují, při přemísťování, automaticky podle intenzity signálů.
Pokud bych "rozhodil" kanály, přepínalo by se to automaticky rovněž? Zatím jsem neměl čas to zkoušet.
V dotazu mi šlo o podstatu těch "výkyvů".
A dělají to všechny WiFi signály v okolí.
Proto mě to zajímalo.
Jak uz jsem nedavno psal. Rozhodit kanaly. Ty si snad myslis, ze jen kvuli tomu, ze se ty site jmenuji stejne tak se nebudou rusit? Ano prepinat se ti to bude.

janh*
hodnocení

0x
Spíše ti kecá ten analyzátor v mobilu...signály se měří anténou(parabolou),na nějakém přijímacím zařízení(destičce s tunerem 2,4 nebo 5Ghz)...
Že by další Slavo...?
Nejdřív žito a teď wifi...a ještě nastavení Ápéčka...

janh*
hodnocení

0x
Bohumile,stíháš vůbec číst odpovědi na všechny tvoje dotazy...?
Settopbox,žito,Ápo,wifi signál a další a další.
hodnocení

Bez starostí, nejen že stíhám je číst, ale stíhám i realizovat, pokud jde o konkrétní řešení a problémy. A také občas sám i poradit, pokud mohu a vím. Holt "Ferda mravenec, práce všeho druhu". A pokud se týká některých detailů a specifik, rád využívám možností netu a rad "znalejších". To je ohromná výhoda oproti dřívější praxi - složitému a zdlouhavému shánění příslušné litaratury. Tož tak.
hodnocení

P. S. Pouze dotaz na to žito byl pro bráchu a dotaz na septtobox na společnou anténu zase pro švagrovou. Ale ostatní jsou opravdu mé "aktivity".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]