Nejste přihlášen/a.
Pokud provedu tyto kroky - vyčistí se - rezpektive se zrychlí?
1 - zálohuji veškeré dokumenty a případně stažené souboryles
2 - vzhledem k tomu, že k některým aplikacím už nemám instalace, tak zálohuji patřičné složky z adresáře program filles a vyexportuji registry.
3 - obnovím počítač do stavu jaký byl při koupi.
4 - do počítače vrátím to co jsem zálohoval.
5 - naimportuji exportované registry.
6 - spustím ccleaner pro vyčistění počítače a registrů
Musím počítat s tím,že se mi budou stahovat aktualizace windows
Vyčistí se takto balast všechen nebo tam nějaký zůstane?
A nebo existuje jednodušší řešení?
takže tu samou činnost bez registrů.
"...tak zálohuji patřičné složky z adresáře program filles a vyexportuji registry..." "...obnovím počítač do stavu jaký byl při koupi..." "...do počítače vrátím to co jsem zálohoval..." "...naimportuji exportované registry..."
Tak to by mohlo fungovat s OS "DOS", s "Windodows" to z 99% fungovat nebude. Nainstalované programy mají většinou odložené svoje části různě po "Windowsech" (např. knihovny .Dll) a bez nich prostě nepojedou. Zálohovat registry nestačí.
"2 - vzhledem k tomu, že k některým aplikacím už nemám instalace, tak zálohuji patřičné složky z adresáře program filles ..."
To si děláte strandu, co? Dám tři body proč to nedělat:
1, Vždyť programy instalují své části i do jiných složek než jen do "program filles" např do: "C:\ProgramData\...", "%username%\AppData\...", ... a pokud máte UWP (win 10) tak ty se instajují třeba sem "C:\Windows\SystemApps\...", popřípadě na jiný disk. => Některé programy nemusí fungovat.
2, Bude mít problémy s vytvářením zástupců, není to jen cesta k exe. Např. zástupce chromu musí mít nastaveno "Spustit v" na "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application".
3, Některé programy instajují své ovladače (např. tiskárna od Brotheru)
4, Jestli máte Avast nebo jiný antivirus hodně pochybuji, že se Vám povede spustit.
-> Abych to shrnul stáhněte si nové instalátory a nic nezálohujte složky s programy.
"5 - naimportuji exportované registry."
Tohle mě fakt pobavilo . Vrátite si svinčík do PC. Tohle je fakt příšerná praktika ne nedělejte to.
"6 - spustím ccleaner pro vyčistění počítače a registrů"
Čisticí programy např. zmiňovaný CCleaner nejsou vhodné k používání. O tom se ale bavit nebudu. Jestli ho už máte, doufám, že máte portable.
-------
Vykašlete se na kraviny (mám namysli Váš postup), jestli si chcete vyčistit počítač spuste si "cleanmgr" (prostě to napište do startu) - je to součást windowsu.
-------
Pokud provedu tyto kroky - vyčistí se - rezpektive se zrychlí?
Možná se systém zrychlí, ale nebute tak stabilní. Jestli chcete mít rychlejsí počítač - odinstajte nepořebné programy, vypněte programy po spuštění, nějaké služby, či animace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.