Ahoj, bohužel o počítačích nemám dostatečné znalosti, přesto bych ráda řešila svou situaci, budu vděčná každému, kdo se zde slušně vyjádří nebo poradí. Před rokem v létě jsem si pořídila notebook, který jsem měla už delší dobu vyhlídnutý. Byl zakoupen pouze pro studentské účely, občas nějaký film, ale jinak jsem nic víc nepotřebovala. Jedná se o značku HP, původní cena byla 14-15 tisíc, na eshopu se pohyboval okolo 10 tisíc a pak jsem na něj narazila v kamenné prodejně, kde byl za cenu 7 tisíc, protože byl rozbalený a vystavený. Tak jsem si ho koupila. První půlrok byl podle mě naprosto v pořádku. Bohužel po novém roce začal lehce zlobit, sekání a pomalé nabíhání, vždy jsem dohlížela abych měla nejnovější aktualizace, notebook čistila, antivirus běžel. Notebook byl přesto úplně zpomalený, například program Libre Office byl schopný nabíhat i minutu. Občas černá obrazovka při zapnutí notebooku a čekání i více jak 5 minut. V době karantény, kdy byla výuka online jsem zjistila, že notebook není schopen pracovat při zapnutém Google meet a dalším okně/programu. Minulý týden mě, ale potkala nemilá událost. Pustila jsem na notebooku aktualizace Windows a při opětovném zapnutí jsem zjistila, že celý můj účet ve Windows je pryč. Data zmizela, prohlížeč jako nový, úplně nový účet, tapeta pryč, jako by se spustilo tovární nastavení. Naštěstí se kamarád po více jak 6h práce k mým datům dostal. Ale tvrdil, že to bylo opravdu náročné a notebook nešlape jak by měl a nevěřil, že ho mám jen rok. Můj účet z notebooku úplně zmizel. Mám v plánu notebook reklamovat. Bohužel, nejsem v tomhle odborník a nevím jak v obchodě samotnou závadu popsat, co zmínit a nezmínit, případně jaké řešení závady požadovat. Prosím, je tu někdo kdo by mohl poradit? Předem děkuji.
První problém bude, že notebook za 7 tisíc nebude žádný zázrak, že ho někdo nabízí za 20 tisíc a vy si myslíte jak jste ušetřila a jaké nemáte dělo na tom nic nemění. Druhý problém je tady "vždy jsem dohlížela abych měla nejnovější aktualizace, notebook čistila, antivirus běžel." To čištění si umím představit a ten antivirus taky. Takže instalování ne zcela funkční aktualizace za každou cenu už to jenom dorazilo a opravdu na tom není co reklamovat.
Čistá instalace, aktualizace neinstalovat ručně, ale nechat je až se nainstalují automaticky a nepřidávat žádné zbytečnosti. Pak by to mělo být v rámci HW normálně použitelné
Problém nebude v notebooku,ale bude to softwérová záležitost.Doporučuji novou instalaci na čistý HDD...pokuď máte vše zálohované,tak není problém.. Ke svému účtu se přihlásíte i po nové instalaci,případně k nějakému soukromému kloudu.
Souhlas, s reklamací notebooku neuspejete. Pokud notebook jde zapnout a něco se zobrazí na LCD, tak notebook je ok i když třeba se do W10 nedostente.
Jen ohledně ceny notebooku. Většinou jeden typ notebooku se vyskytuje v různých provedení, různé komponenty. Třeba dražší ma lepší LCD, lepší disk (ssd místo hdd), větší RAM apod. A napadla mě jedna rada. Do notebooku se ještě občas dávají plotonove disky, HDD. Jestli máte takový disk, poradil bych vám ho vyměnit za ssd. Ceny jsou už lidové i za velké kapacity a notebook rázem ožije. Pokud by vám s tím kamarád pomohl, tak směle do toho. Opravdu rozdíl poznáte. czc.cz/... Porovnání hdd vs ssd:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.