Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kterého výrobce tiskárnu?

Od: arne1® odpovědí: 13 změna:

Vybírám pro kamarádku tiskárnu a potřeboval bych vědět, zda není některá značka z nějakého důvodu pronikavě lepší než Epson. Sám mám Epson, ekvivalentní typ je dle Alzy za 4690 a obdobné tiskárny jiných výrobců jsou přibližně za 4200-4900 Kč. Fotky asi ve velkém tisknout nebude.

doplněno 04.08.20 19:48:

Já to nenapsal, ale podle té ceny se dalo dohledat že mám na mysli tankový inkoust, multifunkce.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Záleží na technologii tisku, množství, formátu, text/fotky, atd. Můžu popsat jen zkušenosti člověka, co se o to ve firmě 20 let stará (a bohužel nerozhoduje o nákupu).

HP (laser, A3, A4) - neskutečné držáky, tisk trošku dražší, protože bylo potřeba kupovat originální tonery, s neorigo byly špatné zkušenosti.

Brother (laser, A4) - nejhorší tiskárny co jsme kdy měli. Do roka byla polovina v servise a druhá v rámci něj měněna kus za kus. Do půl roku po skončení záruky byly všechny ve šrotu, protože se to nevyplácelo servisovat.

Konica-Minolta (laser, A3, velká multifunkce) - super tiskárny, ale tuhle mašinu si domů určitě pořizovat nebudete.

OKI (laser, A4) - tuhle máme jen jednu, ale žádná hitparáda, pomalá, drahý tisk.

Epson (inkoust A4, stolní) - dobří pacanti, levný tisk.

Kyocera (laser, A4 i velké multifunkce) - přes počáteční nedůvěru jsme spokojeni, držáky, levný tisk.

hodnocení

Jasně, o laserech mám dobrý přehled ještě z doby co jsem pracoval, Kyocera je špica ale levnější barevné kupují od Ricohu a to není nic moc.

hodnocení

1x

Měl jsem Brother asi 8 let , po mechanická závadě ji už nemělo cenu opravovat .Poté jsem zakoupil laciný Canon- vyhozené peníze-drahé náplně až mi připadalo že je snad žere i když netiskne , objevili se softwarové problémy -tak šla do sběrného dvora . Nyní používám opět Brother ale model DCP J 105 a zatím jsem spokojen.

hodnocení

1x

Vždy jsem používal Canon multifunkce a v rodině jich máme několik. Žádný problém. Jednou jsem měl jako druhou Epson a nikdy více. Složité nastavování a stejně barvy pod psa. Nakonec mi tiskárna vypověděla službu s tím, že je plný zásobník odpadní barvy. Už nikdy.

Plný zásobník odpadní barvy ale bývá zdaleka nejčastější na internetu hledaná závada Canon které doporučuješ :)
Já měl starou epsonku ještě jen se třemi zásobníky a byl jsem s ní spokojený. Jela roky bez problémů i když jsem do ní lil laciný neznačkový refill. Po ní jsem měl Hp multifunkci. Ta taky tiskla pěkně ale věčně byly problémy se zasycháním barvy pokud se delší dobu netisklo. Tam, kde se tiskne denně by ale určitě chodila bez problémů.

hodnocení

0x

Ve firme mame dve tiskarny Brother, spolehlive, jednoducha obsluha, relativne levny tisk. Predtim HP a uz nikdy vice.

Nevím, co tedy bývají za názory typu "nikdy HP či Canon či Brother ...". Přitom žádné zdůvodnění. Jistě, pokud koupím tiskárnu do 5 kilo, co se dá od ní očekávat? 1 až 3 roky práce a pak likvidovat. Dělám v nadnárodní organizaci, kde se obměňují tískárny po tisících a třeba na HP za 12000 Kč nejsou žádné stížnosti. Odešlu tisk (běžně 10 a více stránkové dokumentace) a tiskárny tisknou. Nejnižších nákladů se dosahuje u Kyocera, ale ty začínají na 50000 Kč. Ano, náklady (servis, tonery, nákupní cena ,...) po dobu životnosti se evidují SW.

Hlavně si musím ujasnit, co je hlavním důvodem použití a převažující potřeba tisku. Např. já doma barevné tisky nepotřebuji (odešla do CopyCentra), nepotřebuji velkoformáty A3 a větší, za to chci spolehlivost, oboustranný tisk, Ethernet RJ45 přípojka, rychlý start.

Info super, ale dotaz byl na tiskarnu do 5tisic, predpokladam na domaci pouziti...

Pohlédl bych se po "repasované" tiskárně. Zpravidla profi (nová za 10 až 15 tisíc) lze koupit mezi 3 až 5 tisíci Kč. Nechat si předvést (u dobrých prodejců běžné), žádat tisk protokolu o počtu vytištěných stran (celková statistika jako počet použitých tonerů, hodin v provozu bývá součástí). Sám do rodiny i sobě takto kupuji na domácí dožití. Například v roce 1995 jsem koupil repasovanou 3 roky starou ikonickou HP LaserJet III za 2800Kč místo původních asi 18 tisíc Kč. Tiskla mi doma 10 let. Z důvodu pomalosti a že neměla oboustranný tisk jsem v rodině daroval. A hle tiskne dodnes. Doma zpravidla mají tiskárny 100x menší zátěž v tisku a šetrné zacházení.

111®
hodnocení

0x

mám také Brother, záleží co od toho chceš...už nikdy Canon

hodnocení

0x
No ja nevim, ale nerict ani technologii tisku, barevna nebo treba mutifunkce?
Zkusenosti mam s
Kyocerou- jsou super, ale vetsinou drazsi
OKI- tiskarna ok, multifunkce nic moc
HP/Samsung- puvodni Samsungy super, multifunkce i tiskarny, bohuzel hp co mohlo hodilo do kopru, HP jinak spatne neni, ale jak co
Brother- spatny. Mame nekolik tiskaren a horsi jsme koupit nemohli. I kdyz treba verim, ze ma i lepsi kousky
Canon- co mame tak pohoda, z tech starsich funkcni i pres 10 let
Epson moc zkusenosti nemam, spis se mu vyhybam
hodnocení

"-) podle té uvedené ceny se dalovyhledat že jde o tankovou multifunkci.

Ja bral za tu cenu cb laserovou multifunkci.
Tankove inkousty nemam zkusenosti takze neporadim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]