Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení accesspointu

Od: bohumil® odpovědí: 7 změna:

Instaluji, pro zvětšení dosahu WiFi sítě, nový accesspoint TP-Link CPE 220.

V návodu na nastavení accesspointu je požadováno, před zadáním jeho adresy (192.168.0.254), do adresního řádku web. prolížeče, dále uvedené: "Nastavte IP adresu vašeho počítače jako statickou IP adresu na 192.168.0.x podsíti (X se pohybuje od 2 do 253, např. 192.168.0.10)". Kde a jak tuto IP adresu u mého NB (OS Win.8.1) najdu a jak ji mohu změnit? A co pak až budu potřebovat opět nastavit původní? Nemohou změny adresy NB způsobit nějaké problémy? Díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V konfiguraci síťového adapteru, je tam způsob získávání IP adresy. Pravým myšítkem na příslušný adapter, najít "Protokol IP verze 4" pak Vlastnosti a zvolit ne Automaticky, ale "Použít následující IP adresu".

Po skončení nastavování to zase vrátit zpět na automatiku.

hodnocení

A pokud mám za sebou dva routery (jeden jako přístupový bod-internet) a druhý jako rozšíření dosahu WiFi sítě (je napojen kabelem LAN-LAN a má vypnut DHCP) tak provést u toho prvního (připojeného na internet), nebo u toho druhého?

Potřebujete změnit nastavení toho nového acces pointu. Z toho důvodu je lepší, jednodušší mit do toho acess pointu pripojeny jen notebook a nic jineho. Až to nastavíte, připojte ho k tomu prvním access pointu
hodnocení

Pepo, ty dva routery za sebou mám nastaveny (ten druhý asi vlastně také jako AP) nastavuji tak jak jsi popsal, ale potřebuji nastavit další accesspoint a na ten se takto nemohu dostat.

Arne, kokal jsem do toho síťového adaptéru - prvního routeru, ale nikde jsem tam "Protokol IP verze 4" , nenašel. Pouze pod položkou "Network / WAN - Conection type" nastavení Dynamic IP - 192.168.20.222 a tu jde přepnout na nastavení Static. Mohlo by to být ono?

A proc koukas do nastaveni routeru?
Ven notas, apcko, spoj je mezi sebou, notasu dej ip z rozsahu apcka (na notasu tedy uvidis to psane ip v4) a nastav ho podobnym zpusobem jako mas uz to exestujici.
Vypnout dhcp server pokud to ma, nastavit wifi, dat jiny kanal...
hodnocení

On byl problém, že já nevěděl, kde tu adresu IP nastavit. Nakonec jsem na to přišel, že je nutné hledat v NB v odstavci Sítě a tak jsem se k tomu nakonec "propracoval".A pak už celkem vše šlo OK. Accesspoint nastaven, zapojen a rozšíření sítě OK
Ještě doplňuji, že pak je opět nutné vrátit zpět.
A proc ses nezeptal jasne? Misto toho pises jak se vrtas v routeru- z toho jsem usoudil, ze se vrtas jinde nez mas, ale ze nevis co hledat, to jsem nepoznal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]