Nejste přihlášen/a.
Mám na domácí síti zapojen, jako repeater, router TP- link TL WR841N. Je napojen síťovým kabelem z LAN hlavního routeru do LAN a je u něj nastaveno DHCP - disabled. Jinak jak název WiFi, heslo a kanály jsou u obou shodné. Tato síť a WiFi mi pracovala cca 2 roky bez problémů. Nyní, z neznámého důvodu, mi při zapojení napájení tohoto routeru, po krátké době (minuty) dojde k odpojení hlavního routeru od internetu. Při opětném připojení z NB přes WiFi se sice opět na chvíli internet připojí, ovšem opět po chvíli odpojí. Pokud ale tenhle repeater odpojím od napájení (je mimo funkci), hlavní router, jeho WiFi v jeho dosahu, i internet pracuje bez problémů a odpojování od internetu. Takže problém způsobuje jednoznačně ten router WR841N zapojený jako repeater.
Zatím bylo provedeno : restart hlavního routeru (AP), restart a reset a opětné nastavení repeateru WR841N (několikrát). Nepomohlo nic. Známému údajně router, rovněž TP-link, dělal něco podobného. A mám nějakou informaci, že by mohlo jít o chybu v SW toho WR841N a že je možno jej nějak přeprogramovat.
Nebo raději ten router, zapojený jako repeater, vyměnit? Uvažuji o TENDA F3 za 350,- Kč. Co doporučujete a co je jednodušší? Díky za reakce.
Přenastavení kanálu u původního routeru WR841N, oproti přístupovému routeru nepomohlo. Ale zjistil jsem, že mám dokonce ve svém "NZ skládku" (z elektrokontejneru ) ještě druhý router TP-L WR743ND. Tak jsem jej prověřil, nastavil (kanál pro jistotu jiný, jak jste radili) osadil a zdá se, že už celá síť i inernet funguje jak má. Tak ještě nyní zkusím stáhnout a instalovat do toho původního nové firmware, zda to pomůže.
hádá se to na stejném kanále a neví které AP má přijímat...změň kanál alespoň o 3 , takže jeden jede na 6a druhý pojede na 9kanále..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.