Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhradní napájecí adaptér

Od: gamapolis® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Dnes ráno po probuzeni vidím, že světýlka modemu Zyxel jsou kromě jednoho zhasnutá. Nesvítila ani kontrolka power. Mám ještě náhradní modem Huawei, který jsem koupil na inzerát ještě v záruce. Tehdy jsem ho vyskoušel, ale dále nepoužíval. Byl zkrátka do zálohy. Internet se připojil, propojil jsem televizi přes wifi a následně i tiskárnu. Vše OK. Pak mě ale napadlo, co když se třeba rozbil jen napájecí adaptér k modemu Zyxel a modem samotný je v pořádku. Vyndal jsem univerzální napáječ, který ani nevím proč jsem ho kdysi koupil a nastavil 12V, protože tento údaj je na tom napáječi od Zyxelu. A taky že ano, modem fungoval. Tak jsem to všechno vrátil a jedu na starý Zyxel s univerzálním napáječem. Je to takové těžké kopyto od 5V do 12V. Nic jiného se na tom nastavit nedá, než ty volty. Jen jsem musel připojit koncovku, která jde do modemu. K tomu napáječi tenkrát bylo 10 koncovek různýcvh velikostí. Rád bych si ale pořídil nějaký lehký napáječ, jaký byl původně u Zyxelu. Na obrázku 1 je štítek od Zyxelu a potřeboval bych poradit, jaký koupit, aby to bylo správně. 12V je jasných, 0,5A také. Ale jsou tam ještě jiné údaje a u těch, co jsem našel na netu nejsou, tak jestli to bude hodně vadit. Ještě musím posuvkou změřit průměr toho konektoru, protože tam nejde vyměnit jako u toho univerzálního. Ale to je zatím vedlejší. Posílám odkaz na jeden, který jsem našel, jestli bych ho mohl koupit. Někteří výrobci ještě uvádějí k těm 12V a 0,5A třeba údaj 6W, ale na tom starém není o watech zmínka. Děkuji za radu.

ges.cz/...

Náhradní napájecí adaptér

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Může být, pokud sedí průměry konektoru, jak vnější, tak i vnitřní. Dodržte 12V, proud může být vyšší než 0,5A,jen nesmí být menší
doplněno 24.07.20 18:50: Řeším to i tak, že ucvaknu konektor s částí kabelu a spojím s novým adaptérem.. Po zkrácení výstupního kabelu... používám smršťovací bužírku jako izolaci.
A W se mnohdy neuvádí, stačí napětí vynasobit proudem... a máme W...

hodnocení

3x

Ten údaj co tam je úplně stačí: 12V/0,5A = 6W zapojení konektoru je obvyklé...

Třeba něco takovéhleho..: gme.cz/...

Ale když to budeš zkoumat více, zjistíš, že zdroj 12V/1A je mnohdy podstatně levnější...

Třeba: gme.cz/...

Zdroj s větším proudem můžeš mít klidně! A spotřeba elektřiny (pro popíchávače) bude v podstatě stejná, protože je to zdroj pulzní, ale bude mít jenom větší výkonovou rezervu... Což je určitě lepší..

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Jsem rád, že to je celkem jednoduché a jak jsem si myslel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]