Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde ETHERNET

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Natáhl jsem kabel od routeru do čínské krabičky, která má ETHERNET. Na routeru jsou volné LAN2 a LAN3, ale ani jedno není aktivní, setop box se připojuje jen přes Wi-Fi. Jsou tam volby PROXY server (nezapnuto) a IP adresa (Automaticky). Musí se ty LANY nějak aktivovat v routeru? Díky předem za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nebudu konkrétní, ale v návodu k routeru, který jsem před časem kupoval, je uvedeno, že LAN1 a LAN4 jsou připravené pro internet a LAN2 A LAN3 jsou nastavené pro internetovou TV. TV přes internet nemám a vystačím si s LAN1, tak jsem nic neměnil, ale Vy si porovnejte v nastavení routeru údaje mezi LAN1 (kde nic měnit nebudete) a LAN2 i LAN3 - a ty opravit podle LAN1, uložit změny a restart přístroje. Zdravím!

doplněno 22.07.20 21:45:

aloisb - odpovídal jsem na základní dotaz, ale s tímto Vám už nepomohu.

hodnocení

Tak jsem změnil v routeru nastavení všech konektorů LAN na "Internet" a nakonec jsem zjitil, že nefunguje ta zásuvka "ETHERNET" v té prokleté čínské krabičce. Koupil jsem kabel, který má na obou koncích samce RJ-45 a v technické specifikaci TV Box Docooler M9S-PRO 16GB je uvedeno, že má standardní zásuvku RJ-45. Nemají ti Číňani nějaké atypické RJ-45? Dala by se ta zásuvka v tom TV boxu vyměnit za naší?

111®
hodnocení

2x

tadymáš možnosti zapojení RJ45.. telefon.unas.cz/...

hodnocení

Tak to je tedy průšvih. Musím se podívat, zdali není v nastavení toho TV boxu nějaká možnost konfigurovat tu zásuvku ARJ -45. Prodávají se redukce A - B, kde by byly prohozeny ty stínící kabely?

Jinak když jsem ten konektor zasunul do TV HYUNDAI, tak se na Internet připojila bez problémů.

@aloisb
Tak norma A B pokud myslim to co myslis tak opravdu neni o stineni, ale o prekozeni paru, coz se dela napriklad pokod je potreba prekrizit kabel- propojeni dvou pc bez swirche (coz ted umi casto i sitovky) a opravdu si tohle nemuzes v zarizeni softwarove definovat.
hodnocení

Děkuji, mavericku, zkusím dát ten TV BOX opraváři, aby se na tu zásuvku podíval.

111®
hodnocení

0x

jestli ho máte od O2 tak ti mají na stránkách návod jak deaktivovat TV porty a nastavit je pro internet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]