Nejste přihlášen/a.
Natáhl jsem kabel od routeru do čínské krabičky, která má ETHERNET. Na routeru jsou volné LAN2 a LAN3, ale ani jedno není aktivní, setop box se připojuje jen přes Wi-Fi. Jsou tam volby PROXY server (nezapnuto) a IP adresa (Automaticky). Musí se ty LANY nějak aktivovat v routeru? Díky předem za rady.
Dobrý den, nebudu konkrétní, ale v návodu k routeru, který jsem před časem kupoval, je uvedeno, že LAN1 a LAN4 jsou připravené pro internet a LAN2 A LAN3 jsou nastavené pro internetovou TV. TV přes internet nemám a vystačím si s LAN1, tak jsem nic neměnil, ale Vy si porovnejte v nastavení routeru údaje mezi LAN1 (kde nic měnit nebudete) a LAN2 i LAN3 - a ty opravit podle LAN1, uložit změny a restart přístroje. Zdravím!
aloisb - odpovídal jsem na základní dotaz, ale s tímto Vám už nepomohu.
Tak jsem změnil v routeru nastavení všech konektorů LAN na "Internet" a nakonec jsem zjitil, že nefunguje ta zásuvka "ETHERNET" v té prokleté čínské krabičce. Koupil jsem kabel, který má na obou koncích samce RJ-45 a v technické specifikaci TV Box Docooler M9S-PRO 16GB je uvedeno, že má standardní zásuvku RJ-45. Nemají ti Číňani nějaké atypické RJ-45? Dala by se ta zásuvka v tom TV boxu vyměnit za naší?
Tak to je tedy průšvih. Musím se podívat, zdali není v nastavení toho TV boxu nějaká možnost konfigurovat tu zásuvku ARJ -45. Prodávají se redukce A - B, kde by byly prohozeny ty stínící kabely?
Jinak když jsem ten konektor zasunul do TV HYUNDAI, tak se na Internet připojila bez problémů.
jestli ho máte od O2 tak ti mají na stránkách návod jak deaktivovat TV porty a nastavit je pro internet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.