Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

NB nekomunikuje s internetem

Od: bohumil® odpovědí: 4 změna:

Mám problém s tím, že se mi stále, na WiFi, odpojuje NB od netu. Při zadání adresy, nebo třeba odeslání e-mailu se mi neprovede žádané a objeví se hláška "Tebto web není dostupný" a "nejste připojeni k internetu". Přitom ikona na displayi, na řádku dole (schůdky) je plná, při nájezdu na ní se objeví název sítě a nápis "Přístup k internetu" a po jejím zakliknutí se objeví vpravo název sítě a "připojeno". Nastaveno mám automatické připojování k síti. Ale internet nejde.

Po odpojení a následném zapojení, po určitou chvíli zase internet funguje, ale po chvilce se situace opakuje.

Přitom na smartphonu, ve shodném místě, je WiFi stále funkční, internet se nevypíná a WiFi analyzer na smartphonu mi ukazuje signál WiFi, od obou funkčních routerů, bez problémů a stále.

Tento problém mám po prvé a nevím, co by jej mohlo způsobovat. Můžete poradit?

doplněno 21.07.20 23:54:

doplněno 23:29.

Tak jem z toho "jelen". Pokud ten NB se nepřipojí na internet (přes WiFi), tak připojení vypnu a opět zapnu a on se opět na určitou dobu připojí.

Ovšem vynul jsem rovněž WiFi u smartphonu a po jeho opětovném zapojení WiFi se objevila hláška"Připojeno, žádný internet". A na internet se z něj nedostanu. A na WiFi analyzeru mám stále intezitu WiFi signálu, jak hlavního routeru, tak i podružného (zapojeného síťovým kabelem a nastaveného jako zesilovač do dalšího prostoru) identifikovatelnou a dostatečnou.

Takže síť WiFi, na niž je napojen NB i mobil funguje všude a v současné době NB na internet přes tuto síť je připojen, ale mobil na WiFi je sice připojený a má signál dostatečný, ale na internet jej není možné připojit, stále se po zapnutí WiFi píše "nelze připojit k internetu".

A zkusil jsem teď na internet připojit i druhý smartphon a ihned se mi napsala hláška " Tato síť nemá přístup k internetu" a "Připojeno, žádný internet".

Přičemž tuto zprávu odesílám na internet, přes tuto WiFi síť a internetové připojení, po opětovném vypnutí a zapnutí WiFi na NB z NB a momentálně fungující.

A do včerejška vše fungovalo a oba routery jsou nastaveny stále stejně jako dříve.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nedělá to antivirák? Kdysi se nám něco podobného stávalo na starém NB, tuším to dělal Eset?, až vypnutím, nebo oddinstalováním to přestalo.

hodnocení

0x
Jako první bych restartoval jak router, tak noťas. Pak by se vidělo více.

hodnocení

0x

Ukazatel síly WiFi signálu nic neříká. Je to jen indikace signálu od routeru k notebooku. Hledejte problém v připojení na cestě internet-router. Pokud je špaatný příjem zvenčí, signál WiFi můžete mít jaký chcete a stejně internet nepojede.

111®
hodnocení

0x

zkontrolovat nastavení WiFikarty vNB, zařízení-sítové adaptéry-vlastmosti-řízení spotřeby, zrušit zaškrtnutí že to řídí WIN.

Pokud nepomůže, jít na sítě a adaptéry a odebrat stávající síŤ, restart NB, tan si siť znovu najde a zadat heslo pro přihlášení do sítě.

Pokud přetrvává, vstoupit do routeru a podívat se jaký maá režim volby sítě , pokud Auto, přepnoutna konkétní režim třeba 802.g. uložit a restart routeru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]