Nejste přihlášen/a.
Mám problém s tím, že se mi stále, na WiFi, odpojuje NB od netu. Při zadání adresy, nebo třeba odeslání e-mailu se mi neprovede žádané a objeví se hláška "Tebto web není dostupný" a "nejste připojeni k internetu". Přitom ikona na displayi, na řádku dole (schůdky) je plná, při nájezdu na ní se objeví název sítě a nápis "Přístup k internetu" a po jejím zakliknutí se objeví vpravo název sítě a "připojeno". Nastaveno mám automatické připojování k síti. Ale internet nejde.
Po odpojení a následném zapojení, po určitou chvíli zase internet funguje, ale po chvilce se situace opakuje.
Přitom na smartphonu, ve shodném místě, je WiFi stále funkční, internet se nevypíná a WiFi analyzer na smartphonu mi ukazuje signál WiFi, od obou funkčních routerů, bez problémů a stále.
Tento problém mám po prvé a nevím, co by jej mohlo způsobovat. Můžete poradit?
doplněno 23:29.
Tak jem z toho "jelen". Pokud ten NB se nepřipojí na internet (přes WiFi), tak připojení vypnu a opět zapnu a on se opět na určitou dobu připojí.
Ovšem vynul jsem rovněž WiFi u smartphonu a po jeho opětovném zapojení WiFi se objevila hláška"Připojeno, žádný internet". A na internet se z něj nedostanu. A na WiFi analyzeru mám stále intezitu WiFi signálu, jak hlavního routeru, tak i podružného (zapojeného síťovým kabelem a nastaveného jako zesilovač do dalšího prostoru) identifikovatelnou a dostatečnou.
Takže síť WiFi, na niž je napojen NB i mobil funguje všude a v současné době NB na internet přes tuto síť je připojen, ale mobil na WiFi je sice připojený a má signál dostatečný, ale na internet jej není možné připojit, stále se po zapnutí WiFi píše "nelze připojit k internetu".
A zkusil jsem teď na internet připojit i druhý smartphon a ihned se mi napsala hláška " Tato síť nemá přístup k internetu" a "Připojeno, žádný internet".
Přičemž tuto zprávu odesílám na internet, přes tuto WiFi síť a internetové připojení, po opětovném vypnutí a zapnutí WiFi na NB z NB a momentálně fungující.
A do včerejška vše fungovalo a oba routery jsou nastaveny stále stejně jako dříve.
zkontrolovat nastavení WiFikarty vNB, zařízení-sítové adaptéry-vlastmosti-řízení spotřeby, zrušit zaškrtnutí že to řídí WIN.
Pokud nepomůže, jít na sítě a adaptéry a odebrat stávající síŤ, restart NB, tan si siť znovu najde a zadat heslo pro přihlášení do sítě.
Pokud přetrvává, vstoupit do routeru a podívat se jaký maá režim volby sítě , pokud Auto, přepnoutna konkétní režim třeba 802.g. uložit a restart routeru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.