Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer,
asi je to hloupý dotaz, ale budu si pořizovat počítač a sháním do něj Windows. Dnes jsem narazil na tento aukro.cz/.... Normálně bych si řekl, že to je podvod, ale zmátlo mě kladné hodnocení tohoto uživatele a pozitivní reference na něj.
Je to skutečně legitimní? Normálně stojí alespoň pár tisíc.
Děkuji.
Jaká blbá odpověď? Že nepodporuji šolichárny a okrádání nějaké firmy? (byť velké) Nebo, že tam má v popisu název OS Windows 7, ale pak píše v textu a popisku o Windows 10? Takže vlastně nevíte, co přijde? Nebo to, že sedmičky už nejsou podporované a budou velmi snadným terčem pro viry? Nevím, kde píšu nesmysly. Naopak mi přijde dost na hraně propagovat tady něco, co je legální možná díky nějaké kličce. A navíc ještě z bazaru, kde neví, co mu vlastně přijde.
A dneska jsem nikam jinam nepsala, tak jste si mě asi spletl.
Ještě lepší je kupovat na e-bayi. Instalačku stáhnete z netu (přímo z Microsoftu) a z e-baye koupíte za cca 150,-Kč legální licenci. Licenční kód vám v případě zaplacení kartou přijde na e-mail obratem. Ostatní je už je otázka šikovnosti toho, kdo to instaluje. Mám takto již několik instalací jak doma, tak u kamarádů a známých.
@priklad11: Je to možné. Ovšem na rozdíl od e-baye to nemám ověřené. Hlavně nevím, jak dlouho to trvá.
Hele, Vomáčko, proč nemluvíš, jak ti zobák narostl?
Já ti rozumím, ale najde se tu spousta účastníků, kteří ti nerozumí. Jestli chceš být zajímavý, tak tohle není nejlepší způsob. Ale trapný je docela určitě.
Až na to, že tohle tvrzení neplatí v EU. Je to licenční ujednání Microsoftu k OEM licenci. Ale přesně tohle soudní dvůr zrušil a v EU je OEM licence přenositelná. Kdo potřebuje, normálně kupte třeba na winkey.cz a pohoda. Sám mám on nich také dva klíče a všechno jede normálně. Řesíte tady kraviny.
Určitě se bát nemusíte. Už to bylo 4477x zakoupeno, je to uvedeno v odkazu na aukci.
Kontaktujte prodejce, jestli Vám pomůže s instalací. Pokud ano, tak je to bez problémů.
Všude nabízejí předražené Windows a Office a zde to máte za pár korun.
Nestraš. Tady seženeš všechno možné. A podívej se na ceny. Stáhneš od Microsoftu, koupíš klíč. Soused má již několik instalaci win10 a žádný problém. Taky jednu mám koupenou. Win7 mne stála přes 2k a to ještě byla ta levnější s nákupem hardware
kolikoli-co slýchám okolo a i já s tím souhlasím, že nejlepší Op. Systém od "Microshit" Windows jsou XPéčka a potom již zmiňované "sedmičky". Nynější klasické desítky jsou zbastlenina, která má podporu, aktualizace a kdo ví co všechno, ale nic "lepšího" pro běžného "líného" uživatele není.
@olinl A představte si, já před dvaceti lety slýchával, že do deseti bude Linux na polovině počítačů. A prd...
a ještě jeden doplněk : lupa.cz/...
viz v závěru tohle
" Na co je dobré si dávat při nákupu druhotných licencí pozor? Ať již se bavíme o firemních, nebo těch koncových.
Jedno z nejdůležitějších pravidel prodeje druhotných licencí je fakt, že licence musí být původně určena pro evropský trh (EHP). Proto doporučujeme obezřetnost zejména v případě podezřele levných licencí u neověřených prodejců. Na první pohled výhodný nákup se pak firmě v případě kontroly (softwarovým auditem nebo softwarovou policií) nemusí vyplatit."
citace lupa.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.