Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videa HTML5

Od: petrdepo® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Od poloviny června se mi přestala načítat videa ve formátu HTML5 ze stránek www.novinky.cz. Vypadá to na to, že právě v té době začali stránky www.novinky.cz používat formát videí HTML5. Z jiných sránek se videa přehrávají normálně. Zkoušel jsem to s prohlížeči Chrome, Opera, Mozila-Firefox i Maxthon a se všemi je to stejné. Místo načtení se ukáže jen šedý obdélník. Dá se zjistit důvod? Je možné, že schází nějaký kodek? Používám operační systém 32bitový Windows XP profesional i Windows Vista. Také mám instalovaný Adobe FlashPlayer. Na internetu se mi zatím nepovedlo nalézt žádnou radu.

Děkuji za radu.

petrdepo@seznam.cz

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark132132
hodnocení

1x

Pokud tam hodíte místo windows XP svižný a nenáročný MINT tak vás to za A/ nebude nic stát B/ získáte nejnovější internetové prohlížeče a naprosto špičkové zabezpečení, viry vám žádné neuškodí a to ani nemusíte mít žádný antivirový program. C/ MINT je XPčkům velmi podobný a budete tam mít prakticky stejný software, VLC pro videa, AUDACIOUS pro hudbu, FIREFOX, CHROME, OPERU, LIBREOFFICE, .. SOLITAIRE, HLEDANI MIN a KAKLULAČKA jsou samozřejmost, všechno zdarma a v nejvyšších verzích.

Osobně bych to udělal čím dřív tím líp. Předchod na novější windows bývá spíš problematický a výrazně nákladnější, nemluvě o tom, že problém bezpečnosti novější verze windows nijak uspokojivě neřeší.

mark132

tedy abych to rozvedl potíž je samozřejěm v tom že na zastaralém operačním systému používáte i zastaralý a dávno neudržovaný webový prohlížeč, který nepodporuje nové kodeky, proto vám to už nefunguje. Nové weby prostě nepočítají s uživateli roky starých verzí prohlížečů, které byly dostupné pro windows xp zatímco novější verze prohlížečů už pro XP vydávány nebyly.

hodnocení

0x
Možná by nebylo od věci malinko popřemýšlet o přechodu na novější operační systém.

hodnocení

Nad tím už jsem také přemýšlel, protože mám instalačku Windows 8. Jenomže mám několik programů které na novějších systémech nejdou spustit ani je nainstalovat a bohužel za ně není žádná náhrada.. To, že se videa přestaly načítat ze stránek novinky.cz, vbypadá na to, že přešli na formát HTML5 v polovině června. Důvod nevím, ale spíš jen tuším, že je k tomu někdo dotlačil.Třeba Microsoft právě kvůli tomu aby množství lidí dotlačili ke koupi a instalaci novějších operačních systémů. Z mého pohledu to vypadá jako obyčejné svinstvo.

Mohu se zeptat o jaké, nenahraditelné programy jde?
janh*
A mohu se zeptat,proč na internet nemůžete použít novější systém a u toho paralelně používat na jiném oddíle starý systém...jde to!

hodnocení

Například Easy CDDA Extractor, Ford Europe Mcat, DisBase, Katalog IC, Nokia PC Suitea některé další. Některé ve verzi pro novější operační systém sice existují, ale v součtu přes 15000 Kč. To už by bylo lepší zbytečně koupit nový notebook a místo toho jednoho používat dva.

hodnocení

Já o tom vím, že se k tomu může nainstalovat další systém, ale do notebooku se nedá přidat druhý harddisk. Jinak by se musel harddisk rozdělit a to bez nových instalací nelze, protože bych přišel o velké množství dat, která by na DVD RAM zabralo několik DVDéček. Zkrátka by to bylo značně komplikované. Také by to ukrojilo zbytečně velkou část kapacity z disku. To by bylo daleko jednodušší, kdyby se dal instalovat kodek pro přehrávání HTML5. Bohužel se mi ho zatím nepovedlo nalézt ke stažení. Zatím se mi povedly nalézt jen přehrávsače ztažených souborů ale ne přehrávání videoklipů na internetových strábkách.

No nevím. Nějak mi připadá, že hledáš problém tam, kde není.
Než nějak upravovat starej systém, navíc s nejistým výsledkem, tak aby na něm fungoval dnešní web, to bych opravdu koupil novej noťas, rozdělil disk, dnešní disky jsou dost velký, a vedle nainstaloval starej systém na ony nezbytný programy.
Kdyby bylo málo místa, tak koupit externí disk a měl data i tam. Alespoň budeš mít nějakou zálohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]