Zdravim, mám již delší dobu přetrvávající problem. Při zapínání notebooku se zobrazí pouze černá obrazovka, ještě před pár dny stačilo jen hodinu počkat a zkusit zapnout znovu s tím, že se někdy zapne. Teď, mám problém ho zapnout už asi týden kdy se rozsvítí klávesnice, zapnou se větráčky ani po hodině zapnutém notebooku se nic nezmění. Chci ještě zmínit to, že při zapínání i celou dobu zapnutí nenaběhne ani jen logo a po stisknutí klávesy CAPS nerozsvítí a z reproduktrov je jemně slyšet zaseknutý zvuk praskání. Za jakékoliv rady děkuji
Tohle přesně mně dělal asi 10 let starý notebook. Po zapnutí buď normálně naběhl nebo vše běželo a byla černá obrazovka. Když jsem ho tlačítkem napájení vypnul, tak třeba naběhl nebo až po cca 5.nebo po půl hodině. Měli jsme tam firemního opraváře a podle něj byla chyba v základní desce. Ale grafiku bych osobně také nevylučoval.
Nepíšeš výrobce, typ ani stáří notebooku, typuji 8 až 11 let. Pokud se po spuštění tlačítka Power obrazovka/displej po chvilce nerozsvítí nebo neproblikne, bude něco s hlídáním elektroniky podsvícení (většinou nafouklý elektrolytický kondenzátor nebo vn trafíčko) nebo jsou "vysvícené" TFL trubice (podsvit displeje). Některé trubice podsvícení se dají ještě sehnat, kondenzátory jsou v obchodě stále. Bez rozebrání to nejde zjistit..
Už to opět najelo, přišel jsem na to, že to prostě nesmím natvrdo vypnout ale musí být pouze v režimu uspání. Pravděpodobně jsou asi kontakty někde poškozené ... co vy na to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.